Suedia: Autorităţile anchetează două furturi de arme şi muniţie din clădiri guvernamentale

Suedia: Autorităţile anchetează două furturi de arme şi muniţie din clădiri guvernamentale

Un agent de securitate în clădirile guvernamentale din Stockholm a fost plasat în arest, duminică, pentru presupusul furt al unei arme de serviciu, caz care se adaugă dispariţiei recente de pistoale şi muniţie, a anunţat luni Parchetul suedez, transmite AFP.

Agentul urmează să fie audiat în cursul zilei de luni, în prezenţa unui avocat, a indicat procurorul de caz Lucas Eriksson.

La finalul lunii octombrie a fost depusă o primă plângere în urma furtului a şase pistoale şi a unei cantităţi de muniţie din clădirea cancelariei, care găzduieşte birourile premierului şi ministrului justiţiei şi a cărei protecţie este asigurată de compania privată Securitas.

Potrivit presei suedeze, este vorba despre şase pistoale Glock şi 300 de gloanţe speciale păstrate în seifuri, pentru posibilitatea ridicării nivelului de ameninţare teroristă.

Ancheta va trebui să stabilească o eventuală legătură între cele două furturi, pe care ministrului apărării suedez Peter Hultqvist le-a considerat inacceptabile.

''Este nevoie de ordine în controlul armelor în ţara noastră'', a subliniat Hultqvist, citat de agenţia naţională de presă suedeză TT. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...