Suedia: Premierul Stefan Lofven îşi va înainta oficial demisia săptămâna viitoare

Suedia: Premierul Stefan Lofven îşi va înainta oficial demisia săptămâna viitoare

Premierul social-democrat al Suediei, Stefan Lofven, va demisiona în viitorul apropiat, relatează DPA.

O purtătoare de cuvânt a lui Lofven a declarat duminică agenţiei germane de presă că prim-ministrul îşi va înainte demisia la începutul săptămânii viitoare în faţa preşedintelui parlamentului, Andreas Norlen. Nu se ştie exact ziua când se va întâmpla asta.

Decizia era aşteptată. Lofven a anunţat în august că se va retrage din funcţia de lider al partidului şi apoi din cea de şef al guvernului.

Făcând asta, el vrea să îi ofere succesoarei sale oportunitatea de a se poziţiona mai bine înaintea viitoarelor alegeri parlamentare, care vor avea loc la sfârşitul verii lui 2022.

Magdalena Andersson, ministru de Finanţe, a fost aleasă joi noul lider al social-democraţilor. Ea îi va succeda de asemenea lui Lofven în funcţia de premier.

Foto: (c)Adam Ihse/EPA


Cu toate acestea, dată fiind majoritatea la limită din parlament, ea trebuie să convingă alte partide să nu i se opună la votul din legislativ după demisia lui Lofven.

Social-democraţii au fost la guvernare în Suedia mulţi ani alături de Verzi, într-un executiv minoritar. Lofven este premier din octombrie 2014.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom