Suma uriașă cheltuită inutil de Rusia pentru războiul împotriva Ucrainei

Suma uriașă cheltuită inutil de Rusia pentru războiul împotriva Ucrainei

Guvernul rus a cheltuit 157 de miliarde de euro pentru invazie, în timp ce forțele armate ale Kievului au distrus echipamente militare ale inamicului în valoare de aproximativ 32 de miliarde de euro până la 24 august, constată „Forbes” Ucraina în baza datelor publicate de Statul Major al armatei ucrainene.

Soldați ruși în Ucraina FOTO Profimedia

Această estimare nu conține cheltuielile de apărare ale Rusiei care nu sunt legate de război şi nici pierderile economice ale Rusiei din cauza sancțiunilor internaționale adoptate în scopul descurajării invaziei, notează sursa citată.

Cele mai mari cheltuieli - puțin peste 48 de miliarde de euro - s-au făcut pentru aprovizionarea armatei ruse. Salariile militarilor s-au ridicat la 33 de miliarde de euro, iar despăgubirile acordate familiilor celor căzuţi pe front au ajuns la 19,7 miliarde de euro.

Potrivit agenției de presă Reuters, statul rus a cheltuit aproape 5.600 de miliarde de ruble pentru apărare în prima jumătate a acestui an, adică peste întregul buget federal de apărare planificat pentru 2023.

În consecință, guvernul condus de Mihail Mișustin a fost nevoit să ridice bugetul apărării la aproape 10.000 de miliarde de ruble (98,5 miliarde de euro), ceea ce reprezintă o treime din bugetul federal al Rusiei.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”