Sumă uriașă de bani găsită în casa unor spioni ruși arestați în Slovenia!

Sumă uriașă de bani găsită în casa unor spioni ruși arestați în Slovenia!

O familie "obișnuită" ar fi, de fapt, alcătuită din presupuși spioni ruși care așteaptă acum procesul în Slovenia.

Cuplul a fost arestat și sunt acum pioni în jocul diplomatic.

Maria Mayer și Ludwig Gisch s-au stabilit în capitala Sloveniei, Ljubljana, în 2017, împreună cu cei doi copii mici ai lor. Oamenii care i-au întâlnit pe cei doi povestesc că i-au plăcut pe noii sosiți din America Latină, care erau prietenoși, dar niciodată autoritari, curioși, dar niciodată insistenți, potrivit the guardian.com.

Mayer a deschis o galerie de artă online, în timp ce Gisch a condus un start-up IT. Ei au povestit prietenilor că teama de infracționalitatea stradală din Argentina i-a determinat să se mute în Europa. Slovenia, o țară pașnică, cu peisaje de munte, le-a oferit o schimbare.

În interviurile cu aproximativ 10 persoane care îi cunoșteau pe unul sau pe ambii soți, două cuvinte apăreau mereu: "obișnuit" și "drăguț". Vecinii au insistat asupra faptului că cei care locuiau la nr. 35 erau o familie obișnuită și au spus că minorii puteau fi auziți adesea jucându-se în grădină, strigând în spaniolă.

Prin urmare, a fost un șoc când, la începutul lunii decembrie, Mayer și Gisch au fost țintele uneia dintre cele mai secrete și bine coordonate operațiuni de poliție și de informații din istoria recentă a Sloveniei.

Ofițerii au intrat în casă, au arestat cuplul și i-au luat pe cei doi copii ai lor în grija serviciilor sociale. De asemenea, poliția a efectuat o razie într-un birou deținut de cei doi. Printre descoperirile făcute, potrivit unei surse care are cunoștință de anchetă, se numără o sumă "enormă" de bani, atât de mare încât a fost nevoie de ore întregi pentru a o număra.

Surse din Ljubljana au declarat săptămâna aceasta pentru The Guardian că "Maria și Ludwig" erau de fapt spioni ruși de elită cunoscuți sub numele de "ilegali". Arestările au avut loc după ce Slovenia a primit o informație de la un serviciu de informații străin.

Joi, ministrul de Externe, Tanja Fajon, a întărit aceste afirmații, spunând reporterilor că cei doi arestați erau de fapt cetățeni ruși, și nu argentinieni.

Spre deosebire de ofițerii de informații ruși "legali", care sunt deghizați în diplomați la ambasadele rusești din întreaga lume, cei ilegali operează fără nicio legătură vizibilă cu Moscova. Ei sunt antrenați ani de zile să se dea drept străini și apoi sunt trimiși în străinătate pentru a culege informații. Mulți dintre ei au copii, care sunt crescuți în identitatea de acoperire fără să aibă nicio idee că părinții lor sunt cu adevărat ruși.

"Suspecții sunt membri ai unui serviciu de informații străin, care au folosit documente de identitate străine obținute ilegal pentru a trăi și a lucra în Slovenia sub identități false și a culege informații în secret", a declarat Drago Menegalija, purtător de cuvânt al poliției.



Maria Mayer a călătorit frecvent pentru a-și promova galeria


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”