Summit cu Putin: Biden va discuta joi cu Zelenski, a vorbit deja cu lideri europeni

Summit cu Putin: Biden va discuta joi cu Zelenski, a vorbit deja cu lideri europeni

Preşedintele american Joe Biden va avea o conversaţie telefonică, joi, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, pentru a discuta despre recentul summit virtual cu Vladimir Putin, a făcut cunoscut marţi consilierul său pentru securitate naţională, Jake Sullivan, notează AFP.

El a precizat în cursul unui briefing de presă că, după acest summit virtual, preşedintele american a vorbit cu liderii francez, german, italian şi britanic pentru "a-i informa (despre subiectele abordate) şi a se consulta reciproc în legătură cu calea de urmat".

Liderul administraţiei de la Washington nu a făcut "promisiuni sau concesii" în faţa cererilor lui Vladimir Putin, care ar dori în special ca NATO să-şi închidă uşa Ucrainei, a subliniat Jake Sullivan.

Preşedintele Statelor Unite consideră că orice ţară trebuie să poată "alege liber" cu cine să se asocieze, a mai spus demnitarul american.

Discuţiile prin videoconferinţă dintre preşedinţii Joe Biden şi Vladmir Putin au durat circa două ore, potrivit agenţiilor ruse de ştiri Ria Novosti, TASS şi Interfax. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Am dispus angajaţilor firmelor mele să închidă conturile la băncile austriece, iar pe viitor nu mai cumpăr motorină de provenienţă austriacă pentru c…

2 Daniela, polițista sexy care a devenit virală

3 „Nu voi mai prelungi niciun contract, cu nicio firmă cu acționariat austriac” / Primul patron important din România care „ridică piatra”

4 „Cineva și-a uitat chiloții”

5 Rusia decide în locul lor? / Pe 16 noiembrie, Austria a semnat la București declarația statelor membre cu privire la oportunitatea extinderii spațiului …