Summit inter-coreean: Primele imagini în direct cu Kim Jong Un

Summit inter-coreean: Primele imagini în direct cu Kim Jong Un

Primele imagini transmise în direct de la summitul inter-coreean de la Panmunjom l-au prezentat vineri pe preşedintele sud-coreean Moon Jae-in întâmpinându-l cu un zâmbet pe liderul nord-coreean Kim Jong Un la linia de demarcaţie dintre cele două Corei, relatează Yonhap şi Reuters.

 

Foto: (c) AP/AP

Cei doi şi-au strâns mâinile, apoi Kim l-a invitat pe Moon să păşească şi el, simbolic, pe teritoriul Coreei de Nord. Imediat după aceea, cei doi au revenit împreună în Sud, unde un băiat şi o fată dintr-un sat din partea sud-coreeană a zonei demilitarizate le-au oferit flori, iar o gardă de onoare sud-coreeană în ţinută istorică i-a salutat, în timp ce răsunau acorduri de muzică tradiţională.

 

Foto: (c) AP/AP


Foto: (c) AP/AP


Foto: (c) Host Broadcaster via REUTERS


Kim purta un costum negru, descris de Yohnap ca "în stil Mao", şi era însoţit de cei mai apropiaţi oficiali de la Phenian.

 


Foto: (c) Host Broadcaster via REUTERS


Locul primului contact direct din ultimul deceniu între liderii de la Phenian şi Seul a fost o alee betonată, lată de câţiva metri, între două clădiri din zona comună de securitate de la frontiera inter-coreeană.

 

Foto: (c) AP/AP


Urmează dialogul oficial la cel mai înalt nivel, care ar putea duce la încheierea oficială, printr-un tratat de pace, a războiului din Coreea, din 1950-1953, în urma căruia s-a semnat doar un armistiţiu, tot la Panmunjom. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

2 La Stampa / Elveția va refuza internarea la reanimare a bătrânilor bolnavi de coronavirus

3 Ciolacu, reacție dementă după ce a fost amendat de Poliție! Imbecilul se dă persecutat politic!

4 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!

5 VIDEO Europarlamentar austriac: Nu știu dacă ați văzut cum se cultivă roșiile în Olanda, de aceea nu au gust. …