Summit UE: Premierul Greciei îndeamnă la un acord asupra planului de relansare economică

Summit UE: Premierul Greciei îndeamnă la un acord asupra planului de relansare economică

Premierul grec Kiriakos Mitsotakis şi-a exprimat duminică speranţa că în cea de-a treia zi a summitului liderilor UE să se reuşească depăşirea divergenţelor şi să se ajungă la un acord asupra pachetului de stimulente pentru a relansa creşterea economică a blocului comunitar în contextul pandemiei de coronavirus, informează Reuters.

"Ne confruntăm cu o criză economică fără precedent şi pur şi simplu nu ne putem permite să apărem divizaţi sau slabi", a spus Mitsotakis.

Incapabili să ajungă la un compromis după două zile de summit, cei 27 de lideri ai UE au decis să intre în prelungiri şi să se reîntâlnească duminică la prânz, în speranţa de a depăşi blocajele privind uriaşul plan de relansare post-coronavirus aflat în discuţie.

Comisia Europeană a propus iniţial un pachet de 750 de miliarde euro, dintre care 500 miliarde euro sub formă de granturi şi 250 miliarde euro în credite. Sâmbătă, preşedintele Consiliului European a propus ca valoarea pachetului general de relansare economică, de 750 de miliarde de euro, să rămână neschimbată, dar valoarea împrumuturilor să crească de la 250 la 300 de miliarde de euro, iar cea a granturilor să scadă de la 500 la 450 de miliarde de euro. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 Așa arată Sharapova în realitate. Restul e photoshop și iluzie...

4 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

5 „Am decis să încercăm din nou”