Summitul anual al G7, la Berlin

Summitul anual al G7, la Berlin

Lideri din Grupul celor Şapte (G7) naţiuni industrializate se reunesc în Germania, pentru summitul anual de trei zile. În acest an, în contextul războiului din Ucraina, se preconizează că G7 se va angaja să ofere sprijin militar suplimentar Kievului şi să impună mai multe sancţiuni împotriva Moscovei.

Pe agenda discuţiilor se vor afla şi provocările reprezentate de China. Acest summit va fi dominat de războiul Rusiei în Ucraina. Unii aliaţi occidentali au apărut divizaţi, în ultima vreme, în privinţa obiectivelor lor pe termen lung, însă liderii G7 vor încerca să afişeze solidaritate, pentru a-i demonstra lui Vladimir Putin determinarea Vestului.

De asemenea, G7 va promite să depună eforturi mai mari în vederea gestionării crizei economice mondiale, declanşate de penuriile alimentare şi de creşterea preţurilor carburanţilor, pe care unele ţări dezvoltate le pun pe seama Occidentului, pentru prelungirea războiului din Ucraina, transmit corespondenţii BBC./mbrotacel/csimion

BBC SERVICIUL MONDIAL – 26 iunie

Sursa: rador.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”