Sunt mai mult decât 'Madame Brexit', spune Theresa May

Sunt mai mult decât 'Madame Brexit', spune Theresa May

Prim-ministrul britanic Theresa May s-a declarat amuzată de numele de 'Madame Brexit' pe care l-a folosit la adresa sa, joi, premierul polonez Mateusz Morawiecki, ea insistând însă că este mai mult decât atât şi că se află în funcţie 'pe termen lung', notează sâmbătă BBC News în ediţia online.

'Aşa cum a spus Madame Brexit, Brexit înseamnă Brexit', a declarat Morawiecki în conferinţa comună de presă, la finalul întrevederii lor de la Varşovia.

Vineri, dna May s-a declarat amuzată de comentariul omologului său polonez. 'Poate aţi remarcat că am zâmbit când am auzit traducerea cu Doamna Brexit sau Madame Brexit', le-a spus ea reporterilor care o însoţeau vineri într-o vizită la baza militară britanică din Cipru.

'Uitaţi ce e, voi livra Brexit-ul. Nu e nicio îndoială în privinţa aceasta, dar mai fac şi alte lucruri. Dacă vă uitaţi la schimbările pe care le facem în educaţie şi formare, de exemplu. Strategia industrială despre care am discutat chiar cu polonezii (...) şi Marea Britanie în lume', a adăugat ea.

Dna May a mai spus că a întreprins o serie de vizite externe înaintea Crăciunului 'pentru a promova Marea Britanie atât în ce priveşte comerţul, cât şi rolul nostru în apărare şi securitate'.

Întrebată dacă ar caracteriza 2017 - în care a pierdut majoritatea în Camera Comunelor în urma alegerilor anticipate pe care le-a convocat ea însăşi - drept unul din anii ce mai dificili din carieră, Theresa May a răspuns subliniind progresele recente în negocierile pentru Brexit. 'Ceea ce vrem să realizăm este în interesul UE27, cât şi al nostru', a insistat ea.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Justiția din Ro a deraiat total? O nouă achitare cu cântec la Curtea Supremă

2 Cuplu de criminali în serie? / A fost găsit al treilea cadavru, victimă a cuplului ucigaș din Vaslui

3 Misterul crimei de la Brăila se adâncește. Criminalul este liber iar un fost șef al poliției județene face acuzații grave

4 Un festival pentru swingeri tulbură liniștea unui oraș. Localnicii se plâng că nu pot dormi din cauza „țipetelor și gemetelor”

5 Asta e lumea bună în care credeam că trăim? / Regimul de la Phenian ar fi executat public 30 de elevi pentru vizionarea de seriale sud-coreene