„Super-cartel” al drogurilor, destructurat de Europol: controla o treime din traficul de cocaină în Europa VIDEO

„Super-cartel” al drogurilor, destructurat de Europol: controla o treime din traficul de cocaină în Europa VIDEO

Europol a transmis, luni, forțe de poliție au destructurat un „super-cartel” al drogurilor care controla aproximativ o treime din traficul de cocaină în Europa, și au reținut 49 de suspecți în mai multe țări, relatează AFP, conform Agerpres.

Operațiunea internațională a forțelor de poliție a dus la confiscarea a 30 de tone de cocaină și la rețineri pe teritoriul Europei în în Franţa, Spania, Belgia şi Ţările de Jos, dar şi în Dubai, conform unui comunicat al Europol.

Baronii drogurilor, consideraţi ţinte de mare interes de către Europol, se aliaseră pentru a constitui ceea ce era cunoscut drept un „super-cartel” care controla în jur de o treime din traficul de cocaină în Europa”, se arată în comunicat.

49 de persoane au fost arestate

Conform Europol, „amploarea importurilor de cocaină în Europa sub controlul şi comanda suspecţilor era masivă”.

În Dubai au fost reținuți doi suspecți „de mare interes”, care aveau legături în Țările de Jos, dar și alți doi cu legături în Spania și doi având legături cu Franța.

De asemenea, au mai fost reținute 13 persoane în Spania, 6 în Franța și 10 în Belgia. În cadrul aceleiași operațiuni au fost arestate 14 persoane în Țările de Jos în anul 2021.

Parchetul Ţărilor de Jos a comunicat că va solicita Emiratelor Arabe Unite extrădarea celor doi suspecţi cu cetăţenie olandeză arestaţi în Dubai.

Unul dintre ei este un bărbat în vârstă de 37 ani cu dublă cetăţenie, olandeză şi marocană, învinuit că a introdus mii de kg de cocaină în Ţările de Jos în anul 2020 şi 2021. Celălalt are 40 de ani şi dublă cetăţenie, olandeză şi bosniacă, menționează parchetul.

Este vorba despre infracţiuni grave legate de traficul internaţional de droguri, în principal din America de Sud via porturile Anvers şi Rotterdam”, conform comunicatului autorităţilor olandeze.

Sursa: adevarul.ro

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au dat-o la ziar! / „Nu mai urla când faci sex!” / Anunțul pus pe ușa unui apartament din Turda

2 Victor Pițurcă și șeful Romarm au fost reținuți de DNA

3 Ce ne așteaptă după ciclonul polar. Vreme siberiană în România: când se mai anunță căderi masive de zăpadă

4 „Boris, nu vreau să vă fac rău, dar cu o rachetă ar dura un minut” / Dezvăluiri fără perdea despre Putin făcute de Boris Johnson

5 Voi ce părere aveți? / Text controversat al psihiatrului-vedetă Gabriel Diaconu, care o apără pe doctorița șpăgară de la Suceava