Suplimentul contaminat luat de Halep, folosit de sportivii de la academia lui Mouratoglou. Cum arată produsul

Suplimentul contaminat luat de Halep, folosit de sportivii de la academia lui Mouratoglou. Cum arată produsul

Substanța Schinoussa, un keto colagen, a fost utilizată de Halep în perioada 23-28 august 2022, și este vândut sub formă de pudră.

Simona Halep și antrenorul ei, Patrick Mouratoglou FOTO Profimedia

Substanța este deținută de o firmă din Ontario și poartă un nume de insulă grecească: Schinoussa.

Simona Halep avea dureri musculare și a cerut ceva, chiar în săptămâna aceea când vineri, 26 august 2022, i s-a făcut testul. Atunci i s-au prelevat și urină și sânge”, a povestit un apropiat al sportivei, sub condiția confidențialității, scrie gsp.ro .

„Simonei i s-a adus keto colagen din marca cu care era aprovizionată Academia lui Mouratoglou. Ea nu lua niciodată nimic, fără ca substanța să fie validată, ceea ce însemna că lista e trimisă la WADA”, a explicat sursa ziarului.

„Simona a primit substanța de la preparatoarea fizică a academiei o pudră de keto colagen, produs de o firmă din Canada: Quantum Nutrition. Produsele se numesc Schinoussa Superfood. Pudra a fost dizolvată și ea a folosit-o”.

Ce spune un apropiat al Simonei Halep

„Luni, pe 29 august, au mai testat-o o dată, doar pentru urină. Testele au fost prelucrate în octombrie la laboratorul acreditat WADA din Montreal. În proba A au găsit „urme fine” de Roxadustat. În proba B, la același laborator, au descoperit de 80 de ori mai multă concentrație de Roxadustat și au declarat și această probă pozitivă”, potrivit mărturiei acestuia.

Științific e imposibil ca, fără o eroare la depozitare sau la analiză, să existe atât de mari diferențe în aceeași urină, împărțită în două eșantioane”, susține apropiatul sportivei.

Simona s-a adresat imediat Academiei Mouratoglou . ”Academia a descoperit că acel lot a fost contaminat”, a spus sursa.

Cine i-a administrat

Forul care a judecat cazul Simonei Halep susține că sportiva le-a declarat la audierile care au avut loc la Londra că a folosit keto colagen vreme de 5 zile. A luat substanța prima oară în 23 august și apoi până pe 28 august, cu pauză pe 24 august.

FOTO Gazeta Sporturilor

FOTO Gazeta Sporturilor

Motivul pauzei, a declarat sportiva în fața tribunalului, a fost acela că pe 24 nu s-a antrenat, iar în zilele de pauză nu folosește suplimente.

A doua zi după ce Simona a încetat să ia substanța de la Schinoussa Superfood, a venit cel de-al doilea control, targetat doar la urină.

În același document oficial se precizează cine i-a administrat substanța Simonei.

„Fizioterapeuta ei, Candice Gohier, i-a recomandat să adauge un supliment de colagen în nutriția ei având în vedere că nu folosea unul”.

Administrarea s-a făcut ”pe baza unei recomandări a lui Federic Lefebvre (care era directorul departamentului de pregătire fizică de la Academia Mouratoglou) pentru Candice Gohier, cea care i-a recomandat Simonei trei produse de la producătorul respectiv”, scrie în motivarea extinsă a tribunalului.

Suplimentele Schinoussa sunt necunoscute în România, dar, potrivit sunt vândute în masă în Canada. Brandul este promovat de mai mulți sportivi, printre care și tenismeni. Canadianul Daniel Nestor, fost număr 1 mondial la proba de dublu, este unul dintre ambasadorii mărcii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat