Suporterii și fotbaliștii dinamoviști au aprins lumânări pe gazon în locul în care a murit Patrick Ekeng

Suporterii și fotbaliștii dinamoviști au aprins lumânări pe gazon în locul în care a murit Patrick Ekeng

Suporterii echipei Dinamo împreună cu fotbaliștii, antrenorii și oficialii grupării alb-roșii au aprins în noaptea de vineri spre sâmbătă lumânări pe gazonul stadionului din Șoseaua Ștefan cel Mare în locul în care cu câteva ore înainte s-a prăbușit jucătorul Patrick Ekeng.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit

Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO

Aproximativ 350 de suporteri s-au strâns după meci în fața Spitalului de Urgență Floreasca și au așteptat vești despre situația lui Patrick Ekeng, prăbușit pe gazon, la mijlocul terenului, în minutul 70 al partidei Dinamo — FC Viitorul.

După anunțul decesului fotbalistului făcut de medici, fanii au plecat spre intrarea principală a Stadionului Dinamo unde au aprins mai multe lumânări. De acolo, ei au mers pe gazonul arenei și au aprins candele și în locul în care a căzut Patrick Ekeng.

La rândul lor, fotbaliștii, antrenorii și ceilalți oficiali ai echipei au venit și s-au alăturat suporterilor cu lumânări în mâini. Ei au format pe gazon un cerc din candele, iar în mijloc au scris din lumânări albe numărul 14, purtat de Patrick Ekeng pe tricoul echipei Dinamo.

De asemenea, s-a ținut un moment de reculegere, iar fanii i-au îmbărbătat și încurajat pe fotbaliști și pe antrenorul Mircea Rednic, care aveau lacrimi în ochi.

Fotbalistul dinamovist Patrick Ekeng a murit vineri seară după ce s-a prăbușit pe teren în timpul meciului dintre Dinamo și FC Viitorul Constanța (3-3).

Dinamo a jucat din minutul 70 în zece oameni, deoarece mijlocașul camerunez Patrick Ekeng s-a prăbușit pe gazon și și-a pierdut cunoștința, fără un contact cu un adversar în prealabil. După intervenția staff-ului medical al echipei Dinamo, s-a apelat la ambulanță, Ekeng primind îngrijiri pe gazon, iar apoi fiind transportat la spital. Ekeng fusese introdus pe gazon doar șapte minute mai devreme (min. 63).

Transferat în luna ianuarie, Ekeng a evoluat pentru Dinamo în 11 meciuri, în trei competiții, marcând un gol important în derby-ul cu Steaua din semifinalele Cupei României, încheiat la egalitate, 2-2.

În urmă cu 16 ani, Cătălin Hîldan, căpitanul lui Dinamo, deceda pe teren la vârsta de 24 de ani, în timpul unui meci amical desfășurat la Oltenița.

AGERPRES (autor: Marius Țone, editor: Mihai Țenea, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale