Supraviețuitoare a accidentului de la 2 Mai, audiată la Poliția Brăila. Fata se afla în grupul de opt tineri lovit de șoferul drogat

Supraviețuitoare a accidentului de la 2 Mai, audiată la Poliția Brăila. Fata se afla în grupul de opt tineri lovit de șoferul drogat

Au fost audieri în dosarul accidentului de la 2 Mai, provocat de un șofer drogat. Una dintre victime a ajuns la sediul IPJ Brăila și este audiată de polițiști. Doi tineri au fost uciși de Matei Vlad Pascu, șoferul drogat de 19 ani.

Una dintre victimele accidentului de la 2 Mai, audiată FOTO: captura video

Vineri, 1 septembrie 2023, în jurul orei 14.00, una dintre supraviețuitoarele accidentului de la 2 Mai (Constanța) a ajuns la sediul Poliției Brăila pentru a fi audiată. Este vorba de o fată care se afla în grupul de opt tineri lovit în zorii zilei de sâmbătă, 19 august 2023, de un șofer drogat, Matei-Vlad Pascu (19 ani) din București.

Doi tineri, Roberta Marina Dragomir și Andrei Sebastian Olariu, au murit pe loc în accident. Alți trei tineri din grup - doi băieți și fata audiată la Brăila - au fost răniți. Alți trei băieți au scăpat teferi.

Tânăra a venit la audieri însoțită de mamă și de avocatul care o reprezintă. Ea are mâna stângă în ghips și un bandaj la genunchiul stâng.

Supraviețuitoare a accidentului de la 2 Mai, audiată FOTO: captura video

Supraviețuitoare a accidentului de la 2 Mai, audiată FOTO: captura video

Polițiștii vor să afle detalii mai multe detalii despre cum s-a produs accidentul de la 2 Mai. Audierile au durat mai bine de o oră, însă fata a refuzat să ofere declarații jurnaliștilor.

Avocatul fetei, în schimb, susține că aceasta a furnizat detalii relevante pentru anchetă. Mai exact, ea a fost prima lovită din grupul de opt tineri care circulau pe marginea drumului dintre Vama Veche și 2 Mai.

Fata a fost acroșată cu oglinda Mercedes Benz-ului, automobil de colecție, croit din materiale dure și cu o structură care nu permite, conform standardelor de acum, atenuarea impactului prin preluarea șocului de către materialele din care este fabricată caroseria.

Ea a mai declarat anchetatorilor că atunci când s-a ridicat de pe asfalt, șoferul drogat fugise cu mașina de la locul accidentului.

În urma acestor detalii, avocații vor să ceară schimbarea încadrării din ucidere din culpă, în omor calificat.

Criminalul de la 2 Mai, învinuit și de consum de droguri.

Matei Vlad Pascu, șoferul drogat care a ucis doi tineri la 2 Mai (Constanța), va fi învinuit și pentru consum de droguri. Expertiza Institutului de Medicină Legală Mina Minovici din București a arătat că acesta consumase șase tipuri de stupefiante.

Matei Vlad Pascu și tricoul pe care scrie „Drogurile sunt viața mea“ SURSA Arhiva personală

Matei Vlad Pascu și tricoul pe care scrie „Drogurile sunt viața mea“ SURSA Arhiva personală

Va fi extinsă urmărirea penală în cazul lui Matei Vlad Pascu, autorul accidentului mortal de la 2 Mai (Constanța) , în care au fost uciși doi tineri. Criminalul în vârstă de 19 ani, consumator înrăit de droguri de la doar 13 ani și cu dosar DIICOT, va fi acuzat și de conducere sub influența substanțelor psihoactive, pe lângă ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului.

Măsura vine în urma expertizei toxicologice efectate de Institutul de Medicină Legală (IML) Mina Minovici din București. Aceasta a demonstrat că Pascu consumase șase tipuri de droguri: cocaină, amfetamină/ecstasy și metamfetamină, bromazepam, două excitante și un deprimant. Expertiza IML arată ce nu putuse indica detectorul de droguri (drug testul) folosit de Poliția Rutieră după accident. Acesta detectase doar trei tipuri de droguri la Pascu.

Matei Vlad Pascu SURSA Facebook Viața Dobrogei

Matei Vlad Pascu SURSA Facebook Viața Dobrogei

Tragedia în urma căreia au murit doi tineri, Roberta Marina Dragomir și Andrei Sebastian Olariu, a avut loc sâmbătă, 19 august 2023, la ora 5.25, în dreptul unității militare de la marginea satului 2 Mai din Constanța.

Grupul de tineri cu vârste de 20-21 ani, din București, era venit pentru prima oară la mare pe cont propriu. Toți erau studenți la Geografie și sărbătoreau ziua de naștere a unuia dintre ei. Ei sosiseră la mare cu o zi înainte, cu trenul.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 „Ar fi primul val al ofensivei”

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 Ovidiu Popescu, umilință maximă din partea patronului. Cu ce echipă va semna cel mai vechi om din lotul FCSB