Supus criticilor, Donald Trump acuză presa că i-a 'deformat' afirmațiile despre violențele de la Charlottesville

Supus criticilor, Donald Trump acuză presa că i-a 'deformat' afirmațiile despre violențele de la Charlottesville

Președintele american Donald Trump a estimat joi că mass-media au 'deformat' declarațiile sale de după protestele violente de sâmbătă din Charlottesville, în timpul cărora o femeie a fost ucisă, informează DPA și AFP.

'Publicul larg poate vedea (încă o dată) în ce măsură mass-media Fake News sunt necinstite. Ele au deformat total ceea ce am spus eu despre ură, sectarism, etc. Rușine!', a scris Trump pe Twitter la primele ore ale dimineții de joi.

Donald Trump a stârnit o profundă nemulțumire în SUA, inclusiv în tabăra republicană, afirmând că au existat erori 'de ambele părți' în aceste violențe, în timpul cărora un simpatizant al teoriei privind supremația albilor a ucis o tânără femeie ce protesta alături de antirasiști, intrând deliberat cu mașina lui în mulțimea adunată la o contramanifestație desfășurată în apropierea manifestației naționaliștilor albi.

Donald Trump l-a criticat joi și pe senatorul Lindsey Graham, figură conservatoare ce nu-și precupețește criticile la adresa președintelui și care l-a admonestat în mod viguros pentru luarea sa de poziție după incidentele din statul Virginia.

'Dornic de publicitate, (senatorul republican) Lindsey Graham a susținut în mod eronat că eu aș fi spus că există o paralelă morală între KKK (Ku Klux Klan), neonaziști & suprematiștii albi și oameni precum (Heather) Heyer. Ce minciună dezgustătoare', a notat Trump în seria de postări pe Twitter. Heather Heyer este femeia ucisă la Charlottesville.

'El pur și simplu nu poate uita eșecul său electoral', a continuat președintele american, făcând după toate probabilitățile referință la candidatura lui Graham în alegerile primare republicane pentru alegerile prezidențiale din 2016.

Graham, senator republican din Carolina de Sud, l-a criticat miercuri pe președintele american, estimând că Trump 'a făcut un pas în urmă' sugerând din nou că există 'un echivalent moral' între neonaziștii suprematiști albi care au mărșăluit în orașul Charlottesville și contramanifestanți.

Atât democrații, cât și republicanii au denunțat răspunsul președintelui la acest atac, răspuns în care el a criticat 'ambele părți'.

'Aveam pe de o parte un grup rău. Pe de altă parte, un alt grup era de asemenea foarte violent. Nimeni nu vrea să spună aceasta. Eu o voi spune chiar acum', a declarat Trump marți, în timpul unei conferințe de presă.

În același timp, strategul-șef al lui Donald Trump, Steve Bannon, acuzat de legături cu naționaliștii albi, i-a descris — într-un interviu inedit pentru The American Prospect — pe cei care au mărșăluit în statul Virginia drept 'clovni'.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…