Surpare de teren în zona Eroilor - PMB: Restricțiile de circulație - menținute 30 de zile; 14 persoane și-au părăsit locuințele

Surpare de teren în zona Eroilor - PMB: Restricțiile de circulație - menținute 30 de zile; 14 persoane și-au părăsit locuințele

Restricțiile de circulație în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, din cauza lucrărilor la noua magistrală de metrou, vor fi menținute timp de 30 de zile, a declarat duminică purtătorul de cuvânt al Primăriei Municipiului București, Alexandru Ichim. Acesta a spus că, din această cauză, 14 persoane și-au părăsit locuințele aflate în apropierea zonei afectate. Zece dintre acestea au fost cazate la rude, iar patru la hotel.

Potrivit acestuia, Primăria Municipiului București este dispusă să ofere cazare celor afectați.

"Nu există risc de prăbușire. Zona este monitorizată atent. Comisia de circulație a municipiului București s-a întâlnit în regim de urgență", a adăugat reprezentantul PMB.

El a spus că în mod "evident" constructorul va plăti daunele ce provin din acest incident. "Constructorul a cerut un răgaz de 24 de ore pentru un plan", a explicat Ichim.

Acesta a subliniat că prin restricțiile de circulație impuse timp de o lună cele mai afectate zone ale Bucureștiului vor fi Drumul Taberei și Cartierul Militari. Astfel, în perioada următoare, agenți ai Poliției Rutiere, Poliției Locale și Poliției Naționale vor face eforturi pentru a asigura fluidizarea traficului pe traseele alternative.

Ichim a ținut să precizeze că PMB va trage la răspundere constructorul, dar, pentru moment, Primăria Generală se axează nu pe măsuri de sancționare, ci de fluidizare a traficului.

Reprezentanții Metrorex au anunțat că circulația metroului nu este afectată.

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, i-a convocat, duminică, la sediul Primăriei Municipiului București, pe reprezentanții Metrorex, ai Poliției Rutiere, ai ISU și ai Inspectoratului de Stat în Construcții pentru a discuta măsurile de intervenție pentru punerea în siguranță a perimetrului, precum și eventuale măsuri de extindere a restricției de circulație rutieră în zona Eroilor, unde s-a surpat terenul, existând riscul de prăbușire a carosabilului.

Sâmbătă, traficul rutier pe bulevardul Eroilor, între str. Carol Davila și Pod Eroilor, și pe bulevardul Eroilor Sanitari, între str. Carol Davila și Piața Operei, a fost întrerupt din cauza surpării terenului.

PMB a precizat, într-un comunicat de presă, că incidentul a fost semnalat de constructorul care efectuează lucrări de modernizare și extindere pentru Metrorex.

"Deoarece exista riscul prăbușirii carosabilului și propagării surpării spre imobilele aflate la intersecția bulevardului Eroilor cu bulevardul Eroii Sanitari, primarul general Răzvan Sava a convocat un comandament de urgență și a dispus închiderea traficului în zonă, până la punerea în siguranță a perimetrului", se arăta în comunicatul citat.

Astfel, s-a închis circulația pe următoarele străzi: pe bd. Eroilor, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila, iar pe sensul spre periferie, de la Splaiul Independenței și pe bd. Eroii Sanitari, pe sensul spre centru, de la strada Carol Davila.

Circulația rutieră se va desfășura deviat, astfel: pe sensul spre centru, dinspre cartierele Drumul Taberei și Militari, pe șos. Pandurilor — Calea 13 Septembrie sau șos. Geniului — șos. Cotroceni; pe sensul spre cele două cartiere, pe Splaiul Independenței — șos. Cotroceni — șos. Geniului sau șos. Cotroceni — bd. Iuliu Maniu — bd. Vasile Milea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Ați văzut ce frumos s-a întors cheița după faza cu „Ciolacu e tătic”?

2 VIDEO Penibilul ăsta a fost ani de zile șeful de facto al SRI?

3 „Cu tot respectul pentru Firea, eu nu pot sa mă aliniez în a o susține pentru că, de obicei, orice cal devine gloabă”

4 „Tu muncești și-ți cumperi o Dacie pentru că atât poți, eu muncesc și-mi cumpăr un Ferrari pentru că atât pot”

5 Dedesubturile unui scandal politico-matrimonial de mahala