Surprinzătorul anunț al băncii americane JPMorgan despre economia Rusiei

Surprinzătorul anunț al băncii americane JPMorgan despre economia Rusiei

O analiză a puternicei bănci americane JPMorgan, publicate în această săptămână vine cu o concluzie surprinzătoare legată de economia Rusiei, care în ciuda sancțiunilor dure internaționale impuse țării, se descurcă mult mai bine decât se așteptau experții financiari. Prognoza arată că produsul intern brut (PIB) al Rusiei se va micșora doar cu 3,5% în anul 2022.

Banca JPMorgan face o evaluare optimistă a evoluției economiei Rusiei din aceste an, față de estimarea Wall Street care anunța o scădere de 9,6% a PIB-ului, potrivit Business Insider.

Cu toate astea, JPMorgan a anunțat că o scădere a exporturilor de mărfuri ar afecta economia Rusiei și că este prea devreme pentru a evalua impactul total al sancțiunilor internaționale impuse Moscovei.

Economiștii băncii din Statele Unite au apreciat că datele economice ale Rusiei pentru luna mai 2022 au venit mai mari decât se așteptau analiștii, iar sectorul de producție și cheltuielile de consum par să se stabilizeze.

”Între timp, piața muncii arată puține semne de suferință. Șomajul din Rusia a scăzut la 3,9% în mai, față de 4% în luna aprilie. Reziliența economiei ruse vine în ciuda sancțiunile puternice impuse țării în urma invaziei Ucrainei din 24 februarie și a exodului masiv al companiilor străine”, se arată în raport.

Rusia a reușit, parțial, să facă față furtunii oarecum mai bine decât ne așteptam, deoarece ea încă exportă cantități mari de energie. Aceasta generează valuta străină cu care guvernul a reușit să-și susțină rubla, ajutând la controlul inflației.

”Privind dincolo de tensiunile politice, economia Rusiei oferă surprize pozitive. Deocamdată, Rusia are o recesiune mult mai mică decât se temea, când a început invazia”, anunță JPMorgan.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...