Surpriză de proporții! Judecătoarea Georgeta Ciungan, de la Tribunalul Bihor, hăituită de Inspecția judiciară, este fosta dublă campioană mondială la atletism, Georgeta Petrea

Surpriză de proporții! Judecătoarea Georgeta Ciungan, de la Tribunalul Bihor, hăituită de Inspecția judiciară, este fosta dublă campioană mondială la atletism, Georgeta Petrea

Surpriză de proporții! Judecătoarea Georgeta Ciungan, de la Tribunalul Bihor, hăituită de Inspecția judiciară, este fosta dublă campioană mondială la atletism, Georgeta Petrea. Acestei doamne i s-a cântat imnul României și i s-a înălțat drapelul țării, jigodiile PSD din IJ au umilit-o.

Izolați la domiciliu din pricina pandemiei de coronavirus, oamenii socializează pe rețelele virtuale și au lansat o ”leapșă” cu fotografii din copilărie sau tinerețe. În acest context, judecătoarea Georgeta Ciungan de la Tribunalul Bihor a postat pe Facebook o fotografie din 1992, de la campionatul mondial de atletism de la Seul.

”Provocare acceptată! 1992 – Seul, campioană mondială, atletism 400 metri garduri! 19 ani. Imediat după cursă, nu îmi venea să cred! Habar nu aveam unde o să mă ducă viața! Judecător în penal!”, a scris ea pe Facebook și a postat fotografia de mai jos.

Foto 1: Georgeta Petrea la campionatul mondial de atletism de la Seul, 1992; Sursa: Arhiva personală a judecătoarei Georgeta Ciungan

Este o fotografie făcută de un fotoreporter corean, a declarat judecătoarea Ciungan pentru G4Media.ro . ”E făcută imediat după finish când priveam tabela și nu îmi venea să cred! Îmi venea să plâng!”, a declarat judecătoarea Ciungan.

Ea și-a povestit pe scurt viața spectaculoasă pentru G4media.ro. La 6 ani a început să facă gimastică acrobatică, până în 1986 când crescuse prea înaltă. S-a apucat de atletism de performanță la CSU Galați și a făcut parte din loturile naționale, mondiale și olimpice. Antrenoare i-a fost Fița Lovin din generația Doinei Melinte și Maricicăi Puica. Georgeta Petrea este din generație cu Gabi Szabo, Magdalena Nedelcu și Ionela Târlea.

Vârful de carieră sportivă a fost la Seul în 1992 când a câștigat două medalii de aur la proba 400 de metri garduri și ștafetă 4 X 400 de metri plat (fără garduri). A primit atunci oferte de a studia și a se antrena la două universități de educație fizică și sport din SUA, dar nu a vrut să plece din țară.

Foto 2-3: Georgeta Petrea în presa anilor 90; Sursa: Arhiva personală a judecătoarei Georgeta Ciungan

În 2000 însă, pe când se pregătea pentru jocurile olimpice de la Sydney, Georgeta Petrea a suferit o fractură de tendon ahilian. A fost operată, dar la spital a contractat o infecție nosocomială și piciorul nu și-a mai revenit pentru a face performanță. A fost nevoită să se facă muncă de administrație la CSU Galați pânâ în 2004. În 2008, a dat la drept la George Barițiu în Brașov și în 2012 a intrat din prima la INM. La 40 de ani. În 2015 a devenit judecător la Judecătoria Focșani și din noiembrie 2018 este judecător la Tribunalul Bihor.

Georgeta Ciungan este judecătoarea care nu a aplicat formal deciziile CCR de anulare a probelor făcute de DNA cu SRI într-un proces de corupție și a sesizat Curtea de Justiție a UE. 

Judecătoarea a fost anchetată de Inspecția judiciară, însă după ce presa și mai mulți membri CSM i-au sărit în apărare, Inspecția judiciară condusă de Lucian Netejoru a bătut în retragere și a clasat acțiunea disciplinară.

Foto 4: Judecătoarea Georgeta Ciungan; Sursa: arhiva personală


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...