Surpriză în handbalul feminin. Echipa de pe locul 10, invitată de FRH să participe în Liga Campionilor

Surpriză în handbalul feminin. Echipa de pe locul 10, invitată de FRH să participe în Liga Campionilor

Deși este la 30 de puncte distanță de Gloria Bistrița, echipa clasată pe locul al treilea în campionatul național de handbal feminin, CSM Târgu Jiu a primit invitația de a participa în Champions League.

CSM Târgu Jiu - foto: CSM Tg. Jiu

„Echipa de handbal a CSM Târgu Jiu a fost invitată să se înscrie în Liga Europeană, cu posibilitatea de upgrade în Liga Campionilor Feminin! Este o invitație care atestă nivelul la care a ajuns clubul de suflet al orașului nostru”, a scris pe Facebook Marcel Romanescu, primarul orașului Târgu Jiu.

Până acum, România participa în Europa cu două echipe, iar anul acesta cele două formații sunt campioana CSM București și vicecampioana Rapid București. Doar că, Federația Română de Handbal a lansat invitația de a participa în Liga Europeană și către o a treia echipă: CSM Tg. Jiu .

Deși pe locul al treilea în clasament se află Gloria Bistrița, Federația a preferat să invite echipa de pe locul al zecelea.

Sursa foto: Marcel Romanescu

Sursa foto: Marcel Romanescu

„Vă rugăm să ne informați până pe 26 mai dacă doriți să vă înscrieți în Liga Europeană, cu posibilitatea de upgrade în Liga Campionilor feminin, asumând respectarea tuturor cerințelor și regulamentelor FRH și EHF aplicabile", este textul din adresa pe care Federația a trimis-o în prima zi a acestei săptămâni către clubul CSM Târgu Jiu.

Argumentul Federației Române de Handbal, scriu jurnaliștii gsp.ro , e acela că CSM Târgu Jiu a disputat finala Cupei României, pierdută în weekend-ul trecut în fața lui CSM București. Cum gruparea bucureșteană a realizat eventul, din postura de finalistă a Cupei, CSM Târgu Jiu are dreptul să participe în Europa. Dar FRH a considerat-o ca fiind a 3-a reprezentantă a României și i-a oferit posibilul loc, al 3-la pentru România, din Liga Campionilor.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…