Surpriza Rusiei?/„Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare”/Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

Surpriza Rusiei?/„Am decis să începem reunificarea națiunii maghiare”/Un oficial din cabinetul Viktor Orban anunță noile planuri ale guvernului ungar

„Conștiința națională și speranța dau putere ungurilor blocați în afara granițelor după Trianon (n. red. – tratatul de după Primul Război Mondial prin care statele Antantei au încheiat războiul cu Ungaria)”, spune secretarul de stat adjunct pentru politică națională al premierului ungar, Viktor Orban, conform hirado.hu . Oficialul ungar, subordonat direct al premierului Viktor Orban vorbește despre politicile țării pentru etnicii maghiari din teritoriile controlate în trecut de Imperiul Habsburgic și de Regatul Ungariei din cadrul acesteia - „Avem speranța că va fi un viitor maghiar în Bazinul Carpatic”.

Peter Szilagyi spune că după „decretul de pace de la Trianon”, ungurii au trăit cu speranța că „limba noastră, tradițiile și cultura nu vor fi doar parte a memoriei, dar și realitatea vieții de zi cu zi”.

„Din 2010, guvernul ungar a muncit pentru a îndeplini această speranță. Rezultatul este că 150.000 de maghiari care trăiesc în afara granițelor au devenit parte a națiunii ungare sub legislația noastră”, a spus el.

„Obiectivul guvernului este să facă posibil ca maghiarii care trăiesc în străinătate să fie prosperi în patria lor, să consolideze identitatea ungară a comunităților”, a mai adăugat el.

„Grație sprijinului rețelei de instituții educaționale din străinătate, 300.000 de copii pe an pot să primească o educație de calitate în limba maghiară în bazinul carpatic și peste tot în lume”, a mai spus oficialul.

Oficialii ungari încă se plâng de Tratatul de la Trianon, după peste 100 de ani

„Pe 4 iunie 1920, a existat o pauză de doliu în birouri și în școli, zeci de mii de oameni s-au îmbrăcat în haine de doliu și s-au adunat la Budapesta. Clopotele au sunat, alarmele fabricilor au pornit, traficul s-a oprit.

Conform deciziei marilor puteri, peste trei milioane de unguri sunt blocați în afara granițelor țării”, s-a mai plâns oficialul ungar.

El a spus că decizia mai sus menționată a guvernului ungar a fost luată în urmă cu 13 ani – „nu vom permite ca frontierele naționale să ne separe de compatrioții noștri.

Am decis să începem reunificarea națiunii noastre, iar maghiarii din afara granițelor vor fi din nou membrii cu drepturi depline ai națiunii”, a mai spus el.

„Scopul politicii naționale este să crească nivelul de conștientizare al faptului că noi suntem responsabili de maghiarii de peste granițe.

Maghiarii au trecut testul timpului, iar grație politicii naționale din ultimii ani, sunt mai puternici care niciodată”, a concluzionat oficialul de la Budapesta.

Zoltan Kovacs, membru al parlamentului ungar din partea Fidesz, spune că „decretul de pace de la Trianon a servit interesele superputerilor mondiale și pentru aceasta a distrus economia ungară”.


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

4 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

5 Foarte interesante amănunte...