SURSE „Nu a știut să explice date tehnice. Dacă pierdem banii pe irigații, e vina lui”/Liberalii dau vina pe Ghinea pentru PNRR

SURSE „Nu a știut să explice date tehnice. Dacă pierdem banii pe irigații, e vina lui”/Liberalii dau vina pe Ghinea pentru PNRR

Mai mulți lideri PNL l-au criticat pe ministrul Investițiior și Proiectelor Europene, în ședința săptămânală a Biroului Executiv Național. Aceștia s-au arătat nemulțumiți că ministrul Cristian Ghinea „nu a știut să explice date tehnice” la Bruxelles, despre sistemul de irigații. Comisia Europeană a transmis României că PNRR trebuie îmbunătățit, iar banii pentru irigații nu vor fi cuprinși în finanțarea europeană, dezvăluie Digi24.ro .

Pe lângă finanțarea pentru sistemul de irigații, Comisia Europeană a avut obiecții și în ceea ce privește banii pentru autostrăzi bugetați de guvern în PNRR. „Comisia crede că avem o alocare prea mare pentru infrastructura rutieră”, spunea săptămâna trecută minstrul Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

„A stat o săptămână la Bruxelles fără să cheme vreun ministru cu el. Nu a știut câteva chestiuni tehnice, pe hidrogen verde, pe irigații. Dacă nu obținem bani pe irigații e vina lui”, s-au plâns liberalii, în ședința BExN.

De asemenea, aceștia au fost nemulțumiți că ministrul Cristian Ghinea a declarat că unele ministere nu au cooperat cu el.

Reproșurile liberalilor vin cu doar câteva ore înainte de ședința de la Palatul Cotroceni pe tema Planului Național de Redresare și Reziliență. La ședință vor participa premierul Florin Cîţu, preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, vicepremierii Dan Barna şi Kelemen Hunor şi cu ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Cristian Ghinea.

Săptămâna trecută, președintele declara că au fost „de așteptat” aceste dificultăți pentru că planul de redresare este un instrument nou al Uniunii Europene. „Vom fi pregătiți pentru acest plan național și vom îmbunătăți proiectele ca să fie acceptate”, a spus președintele.

Planul Național de Redresare și Reziliență a fost adoptat de Guvern pe 7 aprilie. Potrivit documentului pus luna trecută în dezbatere publică, Guvernul a bugetat prin PNRR cheltuieli de peste 41 de miliarde de euro, mai mari decât suma destinată României, aproximativ 29,2 miliarde de euro.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”