SURSE 30 de președinți de organizații PSD au semnat pentru retragerea sprijinului politic pentru premierul Tudose

SURSE 30 de președinți de organizații PSD au semnat pentru retragerea sprijinului politic pentru premierul Tudose

30 de organizatii judetene ale PSD, dintre care mai mult de jumatate presedinti interimari, au semnat luni la pranz in biroul lui Liviu Dragnea o cerere pentru retragerea sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose, potrivit unor surse din partid. Dragnea le-ar fi cerut imperativ celor 30 de presedinti de organizatii sa semneze declaratia. Alte surse din partid au declarat pentru  HotNews.ro ca daca ii va fi retras sprijinul politic al PSD la sedinta Comitetului Executiv de azi, Tudose va demisiona.

Nu e clar in acest moment daca presedintele Klaus Iohannis va desemna un alt premier nominalizat de PSD in eventualitatea demisiei lui Mihai Tudose, seful statului anuntand voalat ca doua crize guvernamentale provocate chiar de partid ar fi prea mult. Surse politice au declarat pentru HotNews.ro ca e posibil ca, dupa o prima desemnare formala de catre Iohannis a unui premier care va fi respins de Parlament, e posibil ca a doua desemnare sa fie tot Mihai Tudose.

Intrebat daca stie ceva despre aceasta initiativa, presedintele executiv al PSD, Niculae Badalau, a raspuns: "Nu stiu dar nu e statutar asa ceva".

Robert Negoita (PSD Sector 3): Profund in neregula, neprincipial daca s-au strans semnaturi pentru demiterea lui Mihai Tudose. De ce trebuie sa luam azi o decizie?

Seful PSD Sector 3, Robert Negoita, a declarat, inainte de a intra in sediul partidului, ca, daca informatia potrivit careia 30 de presedinti de organizatii judetene ale PSD au semnat in biroul lui Liviu Dragnea o cerere de retragere a sprijinului politic pentru premierul Mihai Tudose, acest lucru ar fi "profund in neregula" si "neprincipial".

"Am auzit ca la cabinetul de la presedintele Camerei Deputatilor s-au strans semnaturi de la presedintii de organizatii judetene. Daca s-a intamplat, e profund in neregula, neprincipial", a spus Negoita, care a venit la sediul PSD impreuna cu Gabriela Firea.

"Noi trebuie sa promovam normalitatea si chestiunile principiale. Sa chemi presedintii pe rand si sa ii pui sa semneze este profund neprincipial", a comentat el.

Robert Negoita s-a intrebat si "de ce trebuie sa luam azi o decizie asa repede". "Ce arde?", a mai spus acesta.


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...