Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

SURSE Băiatul Vioricăi Dăncilă a ajuns consilierul președintelui Curții de Conturi. Care vrea să-l facă secretar general adjunct

SURSE Băiatul Vioricăi Dăncilă a ajuns consilierul președintelui Curții de Conturi. Care vrea să-l facă secretar general adjunct! Victor Florin Dăncilă, fiul premierului Viorica Dăncilă, a mai avansat un pas în carieră, ajungând consilierul președintelui Curții de Conturi, Mihai Busuioc, au declarat pentru G4Media.ro surse din cadrul instituției.

Fiul premierului s-a angajat în instituție în 2018 pe post de consilier al lui Ilie Sârbu, care este vicepreședinte al Autorității de audit, la o săptămână după ce Dăncilă s-a instalat la Guvern. Președintele Curții nu a răspuns întrebărilor G4Media.ro până la ora publicării articolului, deși ele au fost transmise oficial instituției pe data de 26 iunie.

Potrivit surselor G4Media.ro, Busuioc intenționează să îl numească pe Victor Florin Dăncilă în funcția de secretar general adjunct al Curții. În acest sens, Busuoic a notificat deja Agenția Națională a Funcționarilor Publici că intenționează să modifice organigrama Curții.

Newsweek România a dezvăluit în 2018 că fiul premierului Viorica Dăncilă s-a angajat consilier la Curtea de Conturi la o săptămână după ce mama acestuia a ajuns premier.

Într-un răspuns pentru Newswek România, Curtea de Conturi arată că „domnul Victor Florin Dăncilă este angajatul Autorității de Audit, cu contract individual de muncă determinată (durata mandatului demnitarului aferentă perioadei 29 ianuarie 2018 – 15 octombrie 2020, avînd funcția de consilier în cadrul cabinetului demnitarului – domnul Ilie Sârbu, vicepreședinte al Autorității de Audit)”.

Ilie Sârbu este socrul liderului Pro România, Victor Ponta.

Cine este Victor Dăncilă. Potrivit declarației de avere, înainte de a deveni consilier la Curtea de Conturi, Dăncilă jr. a lucrat anterior la OMV Petrom SA, în calitate de ”permitting expert” (specialist în probleme de mediu)

Tatăl său este manager regional la OMV, iar mama sa, Viorica Dăncilă, a fost angajată până în 2009, înainte de a deveni europarlamentar PSD.

Victor Dăncilă a absolvit Liceul Teoretic din Videle și Universitatea Ecologică din București.

Soția acestuia, Elena Dăncilă, adică nora prim-ministrului Dăncilă, este angajată la Primăria Sector 5, în funcția de consilier juridic.

Cine este Mihai Busuioc. Președintele Curții de Conturi, Mihai Busuioc, este unul dintre oamenii plasați în poziții – cheie de către fostul lider PSD, Liviu Dragnea. Busuioc a fost instalat la șefia instituției în 2017, la propunerea și cu voturile PSD.

Busuioc a refuzat să plece din funcția de secretar general al Guvernului în iunie 2017, sfidându-l pe șeful guvernului de la acea vreme, Sorin Grindeanu.

Fostul premier a încercat, fără succes, să-l schimbe pe Busuic din funcția de secretar general cu Victor Ponta, însă nici un act nu poate fi publicat în Monitorul Oficial fără semnătura secretarului general al Guvernului.

Busuioc a fost secretar general adjunct la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administratiei Publice, în perioada în care Liviu Dragnea a condus ministerul.

EVZ scria în 2014 că Busuioc a fost omul de încredere al lui Vasile Blaga.

Busuioc a fost membru al PDL sectorul 4 si fost șef al Oficiului de Cadastru pe vremea când la ministerul dezvoltării era Elena Udrea, fiind implicat in multe afaceri cu retrocedări din București și din România.

În mai 2012, fostul premier Victor Ponta l-a demis pe Busuioc de la șefia Agenției Naționale de Cadastru și Publicitate Imobiliară.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Prima MUIE de la Orban! Exclude OUG în domeniul justiției dacă devine premier. La fel ca Dăncilă! Botnița proc…

2 RISE Project detonează NUCLEARA! ADEVĂRUL despre Dan Barna!

3 Asta e de DNA! Cuc a ras luni toată conducerea CFR pentru că a refuzat să semneze ilegal contracte de peste un…

4 11 posibile nume de miniştri din Guvernul Orban. Turcan nu intră în guvern

5 Dan Barna, ÎNGROPAT de RISE Project: A folosit aceleași scheme ca Dragnea!

recomandări

Te ia DNA: MIRICA CRISTIAN

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Există un site care face review-uri la cei mai buni burgeri și arată delicios