SURSE Ce negociază Ponta cu Oprea. Detalii SURPRINZĂTOARE

SURSE Ce negociază Ponta cu Oprea. Detalii SURPRINZĂTOARE

Fostul premier Victor Ponta ar fi bătut palma cu Gabriel Oprea pentru ca acesta din urmă să pună la dispoziția Pro-România infrastructura UNPR, au declarat pentru  G4Media.ro surse politice. Ponta ar fi particpat recent și la botezul unei nepoate a lui Oprea, unde cei doi au fost văzuți discutând. Contactat de G4Media.ro , Ponta a negat că ar avea deja o înțelegere cu UNPR: ”Deocamdată nu a existat niciodată vreo discuție cu UNPR – deci nu există nicio colaborare. Dacă vreodată vom discuta, nu am de ce să mă ascund și o să anunț – dar până în acest moment nu a existat așa ceva”.

”Cu Oprea m-am vazut la botezul nepoatei lui unde erau vreo 500 de persoane si nu am stat decat 30 minute”, a declarat Ponta pentru  G4Media.ro .

Pentru Ponta ar fi importantă infrastructura UNPR din teritoriu, în condițiile în care Pro-România nu dispune de filiale. UNPR numără circa șase filiale funcționale, aproximativ 20 de consilieri județeni și mai mulți consilieri locali. Potrivit surselor G4Media.ro, Ponta intenționează să deschidă lista Pro România la europarlamentare, motiv pentru care are nevoie de oamenii lui Oprea în perspectiva campaniei electorale. Ponta a confirmat pentru G4Media.ro  că va deschide lista la europarlamentare, dar a precizat că nu intenționează să meargă la Parlamentul European.

Un alt posibil câștig ar fi transferul parlamentarilor UNPR de la PMP la Pro-România. Potrivit informațiilor G4Media.ro , parlamentarii UNPR (patru la număr rămași la PMP) sunt curtați intens și de ALDE. De pildă, deputatul Ioan Tăbugan, care a anunțat acum două zile că pleacă din PMP, ar fi negociat transferul la ALDE cu promisiunea unei funcții (șef de ocol silvic), dar cum n-ar fi primit nimic s-ar fi înregistrat ca independent.

Preşedintele PMP, Traian Băsescu, le-a propus, marţi, membrilor conducerii partidului denunţarea fuziunii cu UNPR în cadrul congresului din iunie, susţinând că ”începe să devină toxică pentru partid”, iar situaţia contabilă a UNPR este ”groaznică”. Nu este exclus, potrivit surselor G4Media.ro, ca anunțul lui Băsescu să fie făcut tocmai din cauza înțelegerii dintre Oprea și Ponta, de care fostul președinte să fi aflat și a dorit să fie el cel care denunța fuziunea cu UNPR.

Pentru Victor Ponta este riscantă asumarea unei înțelegeri cu Gabriel Oprea, având în vedere episodul Gigină, care l-a făcut pe fostul ministru de interne total nefrecventabil din punct de vedere politic. În plus, Oprea trece drept omul sistemului cu care fostul premier susține că s-a luptat.



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...