Surse: Ceartă în PSD între Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. De la ce a pornit scandalul

Surse: Ceartă în PSD între Olguţa Vasilescu, Mihai Tudose şi Liviu Dragnea. De la ce a pornit scandalul

 Liviu Dragnea şi Lia Olguţa Vasilescu Liviu Dragnea şi Mihai Tudose s-au contrat dur cu Lia Olguţa Vasilescu din cauza pensiilor speciale şi a plafonării indemnizaţiilor pentru creşterea copilului, au declarat surse din PSD pentru Adevărul. Liviu Dragnea şi Mihai Tudose au, la rândul lor, o relaţie tensionată, generată de insistenţele Gabrielei Firea de a primi ELCEN.

Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, are o relaţia tensionată cu premierul Mihai Tudose, au declarat surse din conducerea PSD pentru „Adevărul“. Premierul i-a reproşat că Ministerul Muncii nu a gestionat cum trebuie cele două mari subiecte din ultima perioadă: indemnizaţiile pentru mame şi pensiile speciale. Cei doi au discutat în contradictoriu chiar la şedinţa de săptămâna trecută a coaliţiei de guvernare, de faţă cu Liviu Dragnea şi Călin Popescu Tăriceanu.

Liderul PSD a susţinut, pe de o parte, măsurile propuse de Lia Olguţa Vasilescu, prin care Guvernul ar mai economisi nişte bani la buget, însă, pe de altă parte, i-a cerut ministrului Muncii „să nu mai anunţe azi o măsură, un coeficient de calculare a pensiilor, iar mâine să spună exact pe dos“, după cum au precizat surse politice pentru „Adevărul“.

Înţelegerea iniţială a fost ca ordonanţa de urgenţă care blochează creşterea pensiilor să fie semnată de Ministerul Muncii, Ministerul Apărării şi şi Ministerul de Interne, instituţiile cele mai expuse la pensii speciale, însă, după criticile publice, Carmen Dan, ministrul de Interne, şi Adrian Ţuţuianu, ministrul Apărării, n-au mai vrut să se asocieze cu Olguţa Vasilescu, aşa că ministrul Muncii şi-a asumat singură ordonanţa.

Disputa dintre Tudose şi Olguţa Vasilescu nu s-a purtat doar în spatele uşilor închise, ci s-a mutat şi la televizor. După ce premierul a spus, într-un interviu pentru Agerpres, că vârsta de pensionare ar putea creşte cu un an-doi, ministrul Muncii l-a contrazis. „Nu este decisă nicio creştere a vârstei de pensionare“, a reacţionat Olguţa Vasilescu la Antena 3.

Tudose mârâie la Dragnea

În afara de conflictul cu Lia Olguţa Vasilescu, premierul Mihai Tudose „tatonează“ o dispută şi cu şeful său de partid, Liviu Dragnea. Motivul? Trecerea ELCEN în subordine Primăriei Capitalei. Potrivit unor surse din PSD, Liviu Dragnea i-a cerut lui Tudose să treacă mai repede, prin ordonanţă de urgenţă, ELCEN în ograda Gabrielei Firea.

Ba chiar mai mult, Dragnea anunţase o sesiune extraordinară săptămâna trecută, tocmai ca o eventuală ordonanţă de urgenţă să intre în dezbatere parlamentară, aşa cum cere legea. Numai că Tudose se opune, de teamă să nu se trezească pe cap cu probleme penale. În ultimii ani, relaţia dintre ELCEN, compania deţinută de statul român, prin Ministerul Energiei, şi RADET, regie aflată în subordinea Primăriei Capitalei, a fost extrem de tensionată în special din cauza datoriei pe care societatea municipalităţii o are către ELCEN. Este vorba de 3, 6 miliarde de lei.

Surse din PSD au declarat pentru „Adevărul“ că Liviu Dragnea se aştepta ca Executivul să adopte ordonanţa de urgenţă privind ELCEN în şedinţa de vineri, însă Tudose a făcut uitat subiectul, ceea ce a stârnit nemulţumirea Gabrielei Firea.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Ucrainenii au aruncat în aer trenul blindat adus de ruși la Melitopol

2 VIDEO Primele lovituri împotriva tancurilor rusești cu rachetele britanice Brimstone

3 Priviți, americanii au prezentat în România cel mai nou tanc, Abrams M1A2 SEPv3

4 Amănunte de culise / Oprescu stătea într-o zonă exclusivistă din Atena. Se pregătea să plece spre o insulă din Marea Egee

5 Ucrainenii, lovitură cruntă pentru Rusia! / Au distrus postul de comandă al brigăzii Flotei Mării Negre / Mai mulți ofițeri de rang înalt au fost uciși sa…