SURSE Cum a încercat Dragnea să-l torpileze pe Tudose cu taxa de solidaritate. Amănunte INCENDIARE

SURSE Cum a încercat Dragnea să-l torpileze pe Tudose cu taxa de solidaritate. Amănunte INCENDIARE

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, i-a făcut jocurile lui Liviu Dragnea când a anunţat taxa de solidaritate, au declarat surse politice pentru Adevărul . Este primul avertisement pe care Dragnea i-l transmite lui Tudose, după disputa recent încheiată cu remanieri. Şi aceasta este abia începutul.

Ministrul de Finanţe, Ionuţ Mişa, a anunţat taxa de solidaritate fără ştirea premierului Mihai Tudose, au declarat pentru  Adevărul surse guvernamentale. Premierul îl suspectează pe Mişa că i-a făcut astfel jocurile lui Liviu Dragnea, proaspătul său rival politic.

Sursele citate susţin că strategia liderului PSD este să taxeze Guvernul ori de câte ori are ocazia, iar în momentul în care Executivul va adopte decizii populare, Dragnea le va pune pe seama programului de guvernare. Ionuţ Mişa i-a rămas fidel lui Dragnea, după ce liderul PSD l-a adus de la Constanţa şi l-a numit ministru de Finanţe.

De altfel, surse apropiate Guvernului au declarat pentru Digi 24 că Tudose l-a convocat imediat pe Ionţ Mişa în biroul său, iar discuţia nu a fost nici pe departe amicală, mai ales că, în ziua precedentă anunţului, cei doi au vorbit, la Guvern, despre ce urmează să se anunţe pentru perioada următoare, iar taxa de 2% nu a fost printre subiectele discutate. Practic, Mişa şi-a ignorant şeful direct.

Tudose îşi face campanie în ţară

În timp ce Liviu Dragnea îi pândeşte greşelile, premierul Mihai Tudose se află în turneu prin ţară pentru a-şi consolida relaţia cu partidul, dar şi cu electoratul. Premierul Mihai Tudose a fost surprins, vineri, la standul de cămăşi şi cravate într-un mall din Deva, în timpul unei vizite în judeţul Hunedoara. După cumpărături, Tudose a stat de vorbă cu oamenii.

Premierul, însoţit de vicepremierul Marcel Ciolacu, de liderul PSD Hunedoara, Laurenţiu Nistor, a fost într-o vizită neanunţată şi pe şantierul autostrăzii Lugoj – Deva, unde, surpriză!, i-a găsit pe muncitori la lucrând.

Premierul Mihai Tudose l-a mustrat şi public pe Ionuţ Mişa, nu doar între patru ochi. Întrebat, vineri, la Deva, dacă el a înţeles cum va fi această taxă din ceea ce a explicat ministrul de Finanţe, şeful Guvernului a răspuns: ”Acum, să fiu sincer, din ce a explicat ministrul de Finanţe am înţeles aproape ca dvs., doar că norocul nostru este că ştim că nu e aşa”.

Pus să explice ce înseamnă noua taxa, Mihai Tudose a răspuns: ”Eu încerc să vorbesc româneşte, nu în finanţista domnului ministru Mişa, care pe fond, din punct de vedere tehnic, a explicat bine, traducerea iese rău la domnia sa”. Ironiile lui Tudose Apoi a explicat că taxa de solidaritate există deja, dar într-un alt procent. „Astăzi, repet, când vă luaţi salariul, angajatorul dvs. plăteşte această taxă de 0,25%. Această taxă se va menţine.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria