SURSE: Discuții în ALDE despre ieșirea de la guvernare

SURSE: Discuții în ALDE despre ieșirea de la guvernare

Mai mulți lideri ALDE iau în calcul ieșirea partidului de la guvernare după ratarea alegerilor europarlamentare, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Miza ieșirii de la guvernare ar fi decuplarea de PSD și încercarea de salvare a imaginii partidului, afectată grav de decizia de fi singurul partid care a boicotat referendumul pe justiție, relatează G4Media .

 
În plus, unii lideri ALDE iau în calcul eventuala întoarcere în PNL și ar fi început negocieri în acest sens, au mai declarat pentru G4Media.ro surse din partid.

Dacă ALDE se va retrage de la guvernare, PSD va pierde majoritatea parlamentară, ceea ce crește posibilitatea ca o moțiune de cenzură să fie votată.

Reamintim că ALDE e singurul partid parlamentar care a ratat pragul de 5% la alegerile europarlamentare de duminică. Liderul partidului, Călin Popescu Tăriceanu, l-a avut strateg de campanie pe Dorin Marian.


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 Expert despre porcăria comisă de E.ON: Este o înșelătorie, oamenii nu au ce să facă pentru că nu mai există concurență

5 VIDEO Priviți aceste imagini apocaliptice cu pădurea care oferea protecție militarilor ucraineni în fața dronelor rusești...