SURSE Dragnea nu îl vrea pe Vlase la SIE! Votul din Parlament a fost AMÂNAT!

SURSE Dragnea nu îl vrea pe Vlase la SIE! Votul din Parlament a fost AMÂNAT!

Liviu Dragnea blochează învestirea lui Gabriel Vlase în funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE), deși nu are în acest moment un alt nume cu care să meargă în fața președintelui Iohannis, au declarat surse politice pentru  G4Media.ro .

Unul dintre motivele refuzului este că Liviu Dragnea, luat prin surprindere de nominalizarea făcută joi de Klaus Iohannis, ar fi pus în postura de executant al deciziilor luate la Cotroceni, imagine de care liderul PSD se ferește, au mai declarat sursele citate pentru  G4Media.ro

Dragnea nu are în acest moment o alternativă la Gabriel Vlase, un alt nume pentru șefia SIE pe care să-l propună președintelui Iohannis, au adăugat sursele amintite.

Informațiile despre blocarea învestirii noului șef SIE vin la o zi după ce secretarul general al PSD, Marian Neacșu, a anunțat public că Vlase va fi votat marți de Parlament și că PSD îl consideră pe drept o persoană foarte potrivită pentru a conduce serviciul de spionaj, adăugând că varianta numirii sale a fost discutată în partid înainte ca președintele Klaus Iohannis să facă nominalizarea.

Deși vreme de două zile de la nominalizarea făcută de președintele Iohannis, Liviu Dragnea nu a avut nicio reacție, el a ieșit public vineri seară cu o ironie la adresa șefului statului și la propunerea pe care a făcut-o pentru șefia SIE:

“Într-adevăr, am primit o adresă de la preşedinte, eu şi Călin Tăriceanu, o propunere pentru SIE. Şi acum, ca să citez un clasic în viaţă: această adresă aduce mai multe întrebări decât clarificări. O să o citesc până o să înţeleg, poate e nevoie să facem o dezbatere pe această temă şi o să vă comunic. Ăsta e răspunsul la întrebarea încă nerostită în legătură cu nominalizarea la SIE”, a spus liderul PSD, la Şcoala politică de vară a Tineretului Social Democrat.

Potrivit surselor G4Media.ro, Dragnea a aflat abia miercuri despre intențiile președintelui, chiar din gura lui Vlase, care primise la rândul lui propunerea. Asta în condițiile în care liderul PSD se pregătea să adauge pe lista capetelor de acuzare pentru suspendarea lui Klaus Iohannis refuzul acestuia de a-și exercita atribuțiile prezidențiale lăsând un serviciu secret fără conducere de aproape doi ani.

Joi, la câteva ore de la anunțul public făcut de Palatul Cotroceni în legătură cu nominalizarea directorului SIE, Antena 3 și Bogdan Chireac, actori mediatici apropiați de agenda lui Liviu Dragnea, au început să acrediteze ideea că Gabriel Vlase, ar avea legături cu ”statul paralel”. Primul a fost Bogdan Chireac, proprietarul site-ului DCNews.ro, care a spus că ”dacă liderii majorității nu sunt de acord cu dl Vlase la SIE rezultă că dl Vlase era parte a statului subteran”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”