SURSE Explicația anulării întâlnirilor lui Trump: disputa cu Angela Merkel pe tema Rusiei

Summit-ul NATO de la Bruxelles este dat peste cap în aceste momente de conflictul dintre Donald Trump și Angela Merkel, după ce președintele american i-a reproșat cancelarului german că țara sa este controlată de Rusia, de care este dependentă energetic. Potrivit surselor G4Media.ro, Angela Merkel ar fi cerut anularea agendei de azi și convocarea unei sesiuni în plen a țărilor membre NATO pentru a-i da un răspuns președintelui american Donald Trump. Potrivit surselor G4Media.ro, discuțiile sunt extrem de tensionate, astfel că discuțiile dintre șefii de stat și de guvern se poartă în picioare.

Azi era programată la Bruxelles reuniunea Consiliului Nord-Atlantic la nivel de Şefi de Stat şi de Guvern cu partenerii din operațiune „Resolute Support” – misiunea NATO din Afganistan.

La ora transmiterii acestei știri (11.50), șefii de stat din statele membre NATO au reluat discuțiile cu Trump despre finanțarea organizației.

Declarațiile care au aruncat în aer summit-ul NATO

În prima zi a summit-ului, a avut loc următorul schimb de replici (sursa: Digi 24):

Donald Trump, preşedintele SUA: Germania este în totalitate sub controlul Rusiei pentru ca depinde energetic de Rusia, în proporţie de 60-70% şi de un nou gazoduct. Cred că este un lucru rău pentru NATO.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Suntem al doilea cel mai mare furnizor de trupe, cea mai mare parte a capacităţii noastre militare este în slujba NATO şi în acest moment avem un angajament puternic în Afganistan, unde, de asemenea, apărăm interesele Statelor Unite.

Donald Trump, preşedintele SUA: Dar, în ce mă priveşte, Germania este captiva Rusiei pentru că procură atât de multă energie de la Rusia, iar noi ar trebui să protejăm Germania chiar dacă îşi ia energia de la Rusia.

Angela Merkel, cancelarul Germaniei: Eu însămi am trăit vremea în care o parte din Germania era controlată de Uniunea Sovietică şi sunt foarte fericită că, astăzi, Republica Federală Germania este unită şi liberă. Graţie acestui lucru, putem să ne alegem politicile şi să luăm decizii în mod independent.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Orban le cere miniștrilor Muncii, Internelor și Apărării să analizeze elaborarea unui proiect privi…

2 Informație / Tăriceanu îl șantajează pe Orban cerând 20 de locuri eligibile pe listele de la parlamentare, altfe…

3 Info / Încă o lovitură mortală pentru PSD: Ana Birchall se înscrie în PNL! Să vezi dezvăluiri!

4 VIDEO Cum arată spitalul cu 1.000 de paturi din Wuhan la patru zile după începerea lucrărilor

5 Mafia din Justiție lovește din nou? O judecătoare s-a pensionat, procesul Microsoft 2 se reia de la zero!

recomandări

Te ia DNA: Dan Popa

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

10+ Gustări speciale pentru seara Oscarurilor