SURSE Gata, l-au lucrat băieții? Nicușor Dan face un mare pas în spate și suspendă PUZ-urile pentru numai 3 luni, în loc de 2 ani

SURSE Gata, l-au lucrat băieții? Nicușor Dan face un mare pas în spate și suspendă PUZ-urile pentru numai 3 luni, în loc de 2 ani

Surse din administrație au confirmat pentru SpotMedia.ro că, în cursul unei ședințe de comisie pentru pregătirea reuniunii Consiliului General de vineri, 26 februarie, Nicușor Dan a acceptat o soluție de compromis pentru suspendarea PUZ-urilor de sector.


Mai exact, potrivit surselor consultate de SpotMedia.ro, Nicușor Dan a acceptat să modifice proiectele pe care le-a pus pe ordinea de zi și să reducă perioada de suspendare a PUZ-urilor coordonatoare din sectoarele 2,3,4,5 și 6 pentru numai 3 luni, în loc de 2 ani.

În paralel, ar urma să se înființeze o comisie specială, care să analizeze și să rezolve, punctual, problemele PUZ-urilor coordonatoare de sector.


Problema, au mai susținut sursele noastre, este că o perioadă de 3 luni e prea scurtă pentru a rezolva problemele din PUZ-urile coordonatoare de sector.

Din informațiile SpotMedia.ro, consilierii PNL nu erau, zilele trecute, hotărâți să susțină inițiativa de suspendare a PUZ-urilor coordonatoare.

Liberalii erau sceptici din cauză că nu fuseseră consultați cu privire la suspendarea acestor PUZ-uri și nici nu primiseră suficiente informații cu privire la modul în care suspendarea s-ar putea realiza, fără să aibă un impact negativ asupra proiectelor în curs.


Din datele noastre, Nicușor Dan a avut discuții cu liberalii, zilele trecute. Dar se pare ca argumetele sale nu i-au convins, încă, pe toți consilierii generali din partid.

Iar fără voturile PNL proiectele propuse de Nicușor Dan n-ar putea fi adoptate.

La această oră, Nicușor Dan are asigurate, pentru suspendarea PUZ-urilor coordonatoare, doar voturile consilerilor USR-PLUS, care au anunțat încă din cursul dimineții că vor susține inițiativa până la capăt.

Interesant este că miercuri, pe 24 februarie, primarul general Nicușor Dan anunațase în cadrul unei conferințe de presă că a ales perioada de suspendare de 2 ani și nu una de numai câteva luni tocmai pentru a asigura predictibilitate pe piața imobiliară.


Rămâne să vedem ce se va întâmpla în continuare.

Din informațiile SpotMedia.ro, după ce Nicușor Dan a prezentat opțiunea suspendării PUZ-urilor pentru numai 3 luni, discuțiile s-au suspendat.

Iar comisia urmează să se reunească din nou abia mâine, la ora 9.00.

În cazul în care PNL și USR-PLUS nu cad de acord asupra condițiilor optime de suspendare a PUZ coordonatoare, există inclusiv posibilitatea ca proiectele de hotărâre să fie scoase de pe ordinea de zi a ședinței de mâine a Consiliului General.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...