SURSE Gruparea anti-Dragnea o vrea pe Viorica Dăncilă șef interimar al PSD până la congres dacă șeful partidului va fi forțat să plece

SURSE Gruparea anti-Dragnea o vrea pe Viorica Dăncilă șef interimar al PSD până la congres dacă șeful partidului va fi forțat să plece

Gruparea anti-Dragnea din PSD, condusă de Paul Stănescu și Niculae Bădălău, intenționează să o propună pe Viorica Dăncilă președinte interimar al partidului dacă vor reuși să determine plecarea lui Liviu Dragnea, au declarat pentru  G4Media.ro surse din PSD. Propunerea ar figura la punctul doi al scrisorii inițiate de gruparea Stănescu – Bădălău, iar la primul punct ar fi solicitarea ca Liviu Dragnea să se retragă de la șefia partidului.

De altfel, Viorica Dăncilă este în acest moment numărul doi din PSD, fiind președintele executiv al partidului. Prin această mutare, aripa anti-Dragnea din partid ar încerca să își asigure susținerea sau măcar non-combatul premierului Dăncilă în conflictul cu liderul PSD.

Tabăra anti-Dragnea mizează pe faptul că Viorica Dăncilă a fost extrem de deranjată de zvonurile că șeful său de partid a încercat să alimenteze imaginea negativă prin intermediul consilierei Anca Alexandrescu. Dăncilă ar fi aflat din interiorul partidului că Anca Alexandrescu ar fi pus-o intenționat în situații jenante de protocol.

Mai mult, Dăncilă e nemulțumită de presiunile constante ale lui Liviu Dragnea pentru promovarea unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere. Așa cum G4Media.ro a scris în repetate rânduri, Viorica Dăncilă a refuzat constant să dea ordonanța cerută de Dragnea.

În acest moment, scrisoarea inițiată de Paul Stănescu și Niculae Bădălău ar fi semnată de circa 15-20 de președinți de organizații județene și de sector, potrivit surselor G4Media.ro. Pe lângă semnăturile strânse deja, ar mai exista și alți președinți dispuși să susțină demersul, numai că aceștia ar fi lideri interimari de filială, care pot fi oricând schimbați din funcție de Liviu Dragnea.

Ieri, Liviu Dragnea a avut o întâlnire la sediul PSD cu premierul Dăncilă și ministrul Justiției, Tudorel Toader, dar s-a lovit iar de refuzul acestora de a da OUG pentru amnistie.

Pe de altă parte, informația că Liviu Dragnea ar fi spus că e dispus să plece de la șefia partidului dacă i-o cer 30 de șefi de organizații e falsă, potrivit surselor G4Media.ro. Dimpotrivă, Liviu Dragnea caută acum soluții pentru a-i face pe puciști să renunțe la revoltă și să revină alături de el.

Dragnea a câștigat precedentele două înfruntări mari din partid, cu premierii Sorin Grindeanu și Mihai Tudose, și în acest moment nu e clar ce șanse are gruparea Stănescu – Bădălău de a-și impune punctul de vedere.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”