Surse: Guvernul majorează alocaţiile cu 15%. Orban vrea mai mult, Cîţu se opune

Surse: Guvernul majorează alocaţiile cu 15%. Orban vrea mai mult, Cîţu se opune

Guvernul PNL va majora alocaţiile de la 1 august, ca urmare a deciziei CCR. Însă nu va fi o dublare, ci o creştere de 15%, susţin surse politice pentru Adevărul. Premierul Ludovic Orban ar fi vrut o majorare de 20%, în condiţiile în care se apropie două rânduri de alegeri, însă ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, s-a opus, pe motiv că nu există resurse bugetare. Guvernul se angajează să dubleze alocaţiile într-o perioadă de 2 ani până la 5 ani, scrie Adevărul .

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a afirmat că decizia Curţii Constituţionale privind dublarea alocaţiilor copiilor „nu este o opţiune, ci o obligaţie”. Până la 1 august Guvernul va lua o decizie cu privire la punerea în aplicare a acestei decizii „în corespondenţă cu posibilităţile pe care le are bugetul pentru susţinerea, atât în perioada următoare, cât şi în anii următori”, a promis ministrul. 

Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a precizat că România are suficienţi bani anul acesta pentru realizarea tuturor proiectelor pe care şi le-a propus, dar că nu va tăia de la investiţii pentru a putea dubla alocaţiile.

Majoritatea PSD din Parlament a decis la finalul anului trecut dublarea alocaţiilor de la 150 de lei la 300 de lei. Ulterior, Guvernul Orban a amânat aplicarea legii prin ordonanţă de urgenţă. În Parlament, PSD a repsins OUG. Guvernul a contestat demersul la CCR, însp Curtea a dat câştig de cauză pentru PSD. Prin urmare, Guvernul Orban ar trebui să pună în aplicare legea PSD privind dublarea alocaţiilor, însă pe fondul crizei provocate de pandemie bugetul de stat nu poate suporta dublarea alocaţiilor, ci doar o majorare. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 Cifre care par ireale, dar sunt adevărate. Cum o fi să ai peste 2 milioane de euro în 45 de conturi, ca șef de secție la Sf. Pantelimon?