SURSE Guvernul renunță la angajarea răspunderii pe pensionarea anticipată a magistraților după ce măsura a fost adoptată ieri de Senat

SURSE Guvernul renunță la angajarea răspunderii pe pensionarea anticipată a magistraților după ce măsura a fost adoptată ieri de Senat

Guvernul renunță la două din cele trei măsuri din domeniul justiției pe care intenționa să-și angajeze răspunderea în fața Parlamentului, după ce acestea au fost adoptate miercuri de Senat, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit acestora, din proiectul de angajare a răspunderii vor fi eliminate amânarea cu un an a pensionării anticipate a magistraților și amânarea creșterii de la 2 la 3 a numărului judecătorilor în completele inferioare după ce ambele măsuri au fost deja adoptate de Senat, cu doar o zi înaintea angajării răspunderi guvernului.

În proiectul Executivului a mai rămas amânarea intrării în vigoare a majorăriii de la 2 la 4 ani a perioadei de pregătire a viitorilor judecători și procurori în cadrul INM.

Deciza urmează să fie luată în ședința de guvern care este programată să înceapă la ora 10:00.

Plenul Senatului a decis, miercuri, cu unanimitate (81 de voturi), amânarea intrării în vigoare a pensionării anticipate a magistraților cu doi ani, până la 1 ianuarie 2022. Asta după ce Guvernul a aprobat marți seară proiectul legii pe justiție pentru care vrea să își angajeze răspunderea în Parlament și care prevede o amânare a acestei reglementări până la 1 ianuarie 2021.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Unde-s şobolanii în timp ce cei săraci luptă şi mor pentru Ucraina? Au fugit în ţări străine cu tot cu bogăţiile furate în Ucraina?”

2 ULTIMA ORĂ CCR aruncă în aer Justiția din România? Udrea, printre beneficiari!

3 VIDEO Priviți, aceasta este o dronă Orlan-10 a armatei Rusiei furată de un căpitan rus și trimisă acasă „la pachet”!

4 Previziunile lui George Friedman pentru următorii 10 ani: Se ridică Polonia și Turcia

5 Ioan T. Morar / „Dacă arătarea asta i se pare frumoasă vreunui bărbat...”