SURSE Guvernul renunță la angajarea răspunderii pe pensionarea anticipată a magistraților după ce măsura a fost adoptată ieri de Senat

SURSE Guvernul renunță la angajarea răspunderii pe pensionarea anticipată a magistraților după ce măsura a fost adoptată ieri de Senat

Guvernul renunță la două din cele trei măsuri din domeniul justiției pe care intenționa să-și angajeze răspunderea în fața Parlamentului, după ce acestea au fost adoptate miercuri de Senat, au declarat pentru G4Media.ro surse guvernamentale.

Potrivit acestora, din proiectul de angajare a răspunderii vor fi eliminate amânarea cu un an a pensionării anticipate a magistraților și amânarea creșterii de la 2 la 3 a numărului judecătorilor în completele inferioare după ce ambele măsuri au fost deja adoptate de Senat, cu doar o zi înaintea angajării răspunderi guvernului.

În proiectul Executivului a mai rămas amânarea intrării în vigoare a majorăriii de la 2 la 4 ani a perioadei de pregătire a viitorilor judecători și procurori în cadrul INM.

Deciza urmează să fie luată în ședința de guvern care este programată să înceapă la ora 10:00.

Plenul Senatului a decis, miercuri, cu unanimitate (81 de voturi), amânarea intrării în vigoare a pensionării anticipate a magistraților cu doi ani, până la 1 ianuarie 2022. Asta după ce Guvernul a aprobat marți seară proiectul legii pe justiție pentru care vrea să își angajeze răspunderea în Parlament și care prevede o amânare a acestei reglementări până la 1 ianuarie 2021.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Un agent de la Penitenciarul Rahova, prins în flagrant de DNA când lua 10.000 de euro mită. În schimb, trebuia…

2 Teodorovici, salvat de pericolul muncii: nu va lucra la privat, a fost numit Director de Audit la Curtea de Co…

3 Un profesor din Piatra Neamț i-a cerut unei eleve poze cu ea dezbrăcată: De matematică sunt sătul!

4 SURSE Tensiuni între Valeriu Gheorghiţă şi noul ministru al Sănătăţii. Atribuţiile coordonatorului campaniei d…

5 Activistul de mediu Daniel Bodnar a suferit un grav accident rutier. Medicii spun că nu-şi poate simţi picioar…