SURSE Ilan Laufer, audiat la Poliție ca SUSPECT în dosarul fraudării Unirea Shopping Center

SURSE Ilan Laufer, audiat la Poliție ca SUSPECT în dosarul fraudării Unirea Shopping Center

Ilan Laufer, fost ministru al Mediului de Afaceri (PSD), este audiat de polițiștii din Direcția de Investigare a Criminalității Economice (DICE) în dosarul fraudării companiei Unirea Shopping Center, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare. Ilan Laufer ar fi suspect pentru Complicitate la gestiune frauduloasă și evaziune fiscală. În acest dosar, Carmen Adamescu (fosta soție a magnatului Dan Adamescu) are calitatea de inculpat în dosar, iar Ilan Laufer și Andreea Bănică (funcționar la Unirea Shopping Center) ar fi suspecți.

Polițiștii au făcut percheziții la locuința din București și la vila din Corbeanca a lui Ilan Laufer, au declarat sursele citate pentru G4Media.ro.

Ilan Laufer a fost ministru pentru Mediul de Afaceri în guvernul Tudose. El a fost propus ca ministru al Dezvoltării în guvernul Dăncilă la remanierea de la finalul anului trecut, dar a fost respins de președintele Iohannis. Acum, Laufer conduce organizația PSD din SUA.

Polițiștii îl suspectează pe Ilan Laufer că, în calitate de administrator la două firme, ar fi sprijinit-o pe Carmen Adamescu în administrarea bunurilor Unirea Shopping Center, producând pagube centrului comercial de peste 5,8 milioane de euro.

Polițiștii susțin că cei care voiau să închirieze spații în magazinul Unirea ar fi încheiat mai întâi contracte subsecvente cu firmele administrate de Ilan Laufer, cu sume mari de bani. Ulterior, acesta i-ar fi ajutat să închirieze spațiile în Unirea, la sume modice de bani. Banii astfel obținuți de Ilan Laufer erau transferați către patru firme din Cipru și Elveția, de unde erau ulterior retrași, prin încheierea cu aceste firme a unor contracte fictive de consultanță, comision și intermediere. Aceste sume, astfel obținute, ar fi ajuns la Carmen Adamescu, potrivit surselor citate.

Mai mult, polițiștii îl suspectează pe Laufer de evaziune fiscală. Ei susțin că, pentru a nu plăti taxele și impozitele pe profit la o societate pe care o administra, Ilan Laufer ar fi majorat cheltuielile, prin încheierea și înregistrarea în evidența contabilă a unor contracte fictive de consultanță cu cele 4 firme din Cipru și Elveția. Cheltuielile fictive se ridică la suma de 22 de milioane de lei, potrivit surselor citate.

În noiembrie 2018, PSD l-a propus pe Ilan Laufer pentru postul de ministru al Dezvoltării, dar președintele Iohannis a refuzat numirea sa, spunând că este ”nepotrivită”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...