Surse: Iohannis respinge acordul dintre MAI şi BOR. Vela şi Orban au luat singuri decizia. Întâlnire decisivă la Cotroceni

Surse: Iohannis respinge acordul dintre MAI şi BOR. Vela şi Orban au luat singuri decizia. Întâlnire decisivă la Cotroceni

Preşedintele Klaus Iohannis nu a fost consultat de Guvern în legătură cu acordul dintre MAI şi Biserica Ortodoxă privind distribuirea luminii de Paşte. Şeful statului se opune oricărei măsuri de relaxare socială pe timpul stării de urgenţă, susţin surse politice pentru Adevărul.

Iohannis i-a chemat la raport pe Orban şi Vela, cei care au stabilit înţelegerea cu Patriarhul Daniel. Decizia ar putea fi întoarsă.

Acordul dintre MAI şi BOR ascunde un interes electoral. PNL se bazează pe voturile electoratului conservator, care a cerut deschiderea bisericilor pentru slujba de Înviere. Ludovic Orban şi Marcel Vela au luat decizia de a încheia un acord cu BOR fără să-l consulte pe şeful statului, care ieri a prleungit starea de urgenţă cu încă 30 de zile.

Preşedintele a cerut insistent ca românii să respecte în continuare măsurile de izolare socială, pentru că România nu a atins încă vârful pandemiei.

În schimb, premierul Ludovic Orban şi ministrul de Interne au relaxat, prin înţelegerea cu BOR, decretul prezidenţial.

Potrivit juriştilor PNL, acordul cu BOR controvine ordonanţelor militare, deci nu are bază legală.

Preşedintele Klaus Iohannis i-a convocat, la ora 12:30, pe Ludovic Orban şi pe Marcel Vela la Palatul Cotroceni, pentru a discuta despre acordul MAI-BOR, dar şi despre măsurile pe care Guvernul le va lua în contiuare pe timpul stării de urgenţă. La finalul întâlnirii, şeful statului va susţine o conferinţă de presă. Ministrul Sănătăţii s-a opus acordului dintre MAI şi BOR.

Nelu Tătaru militează pentru continuarea izolării.”O curbă accelerată cu un număr mare de cazuri poate încărca un sistem sanitar”, a explicat ministrul la Digi 24.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția

4 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

5 Sex cu năbădăi în Oltenia! / Patron amenințat cu pistolul de amantul nevestei!