Surse neoficiale dau detalii despre programul de înarmare nord-coreean

Surse neoficiale dau detalii despre programul de înarmare nord-coreean

Grupul american de experți ISIS (Institute for Science and International Security - institutul pentru știință și securitate internațională) a afirmat vineri că Coreea de Nord a construit și exploatează o instalație de producție a unui izotop de litiu esențial pentru producerea de bombe cu hidrogen, informează agenția sud-coreeană de presă Yonhap.

Fabrica de litiu cu masa atomică 6, necesar pentru bombe nucleare de fuziune, mai puternice decât cele atomice convenționale (de fisiune) s-ar afla în complexul chimic Hungnam, lângă Hamhung, pe coasta de est a Coreei de Nord.

Raportul ISIS arată că informațiile obținute fac mai credibile afirmațiile regimului de la Phenian despre dezvoltarea de arme termonucleare și atomice, "indiferent de stadiul real al acestor eforturi".

Tot vineri, un site de internet din SUA care monitorizează Coreea de Nord a anunțat că această țară se pregătește de testarea unui motor de rachetă.

Potrivit site-ului 38 Nort, imagini din satelit ale centrului nord-coreean de lansare a sateliților și rachetelor Dongchangni arată deplasarea pe șine a unui adăpost împotriva intemperiilor în apropierea standului de testare a motoarelor de rachetă. Imaginile nu arată însă și activități la rampa de lansare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 O să aveți un șoc după ce veți citi povestea asta! Așa vi se fură țara, dragi români!

2 Interlopi la PNL

3 DEZVĂLUIRI Pesediștii înroșeau telefoanele / Presiunile puse de cumnatul lui Adrian Năstase asupra conducerii AS…

4 Cine sunt cei patru „oameni obișnuiți" care i-au făcut partid lui Dragnea

5 „Pot să filmez și eu puțin bucătăria ta?” / Interlopii României au început să-și afișeze ostentativ bogăția