Surse neoficiale dau detalii despre programul de înarmare nord-coreean

Surse neoficiale dau detalii despre programul de înarmare nord-coreean

Grupul american de experți ISIS (Institute for Science and International Security - institutul pentru știință și securitate internațională) a afirmat vineri că Coreea de Nord a construit și exploatează o instalație de producție a unui izotop de litiu esențial pentru producerea de bombe cu hidrogen, informează agenția sud-coreeană de presă Yonhap.

Fabrica de litiu cu masa atomică 6, necesar pentru bombe nucleare de fuziune, mai puternice decât cele atomice convenționale (de fisiune) s-ar afla în complexul chimic Hungnam, lângă Hamhung, pe coasta de est a Coreei de Nord.

Raportul ISIS arată că informațiile obținute fac mai credibile afirmațiile regimului de la Phenian despre dezvoltarea de arme termonucleare și atomice, "indiferent de stadiul real al acestor eforturi".

Tot vineri, un site de internet din SUA care monitorizează Coreea de Nord a anunțat că această țară se pregătește de testarea unui motor de rachetă.

Potrivit site-ului 38 Nort, imagini din satelit ale centrului nord-coreean de lansare a sateliților și rachetelor Dongchangni arată deplasarea pe șine a unui adăpost împotriva intemperiilor în apropierea standului de testare a motoarelor de rachetă. Imaginile nu arată însă și activități la rampa de lansare.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 De citit...

5 „Abia aștept să vă arăt tot”