SURSE Noua lege a pensiilor a fost terminată de Ministerul Muncii și va fi trimisă în Parlament

SURSE Noua lege a pensiilor a fost terminată de Ministerul Muncii și va fi trimisă în Parlament

Ministerul Muncii a terminat proiectul noii legi a pensiilor, dar acum așteaptă o decizie a conducerii PSD privitoare la modul în care a fost adoptată, au declarat pentru G4Media.ro . Astfel, noua lege ar putea fi Guvern și trimisă în Parlament pentru dezbateri sau asumată de un grup de parlamentari, cum s-a întâmplat și cu legea salarizării bugetarilor. La acest moment sunt excluse adoptarea prin OUG sau prin asumarea răspunderii Guvernului. Ținta PSD ar fi adoptarea legii în sesiunea din toamnă.

Deocamdată nu e clar impactul bugetar, dar surse guvernamentale au declarat pentru  G4Media.ro că va fi unul peste cel al legii salarizării unitare, care viza puțin peste un milion de beneficiari. Nu e clar în ce condiții va putea suporta bugetul de anul viitor un asemenea impact.

Legea va aduce un nou mod de calcul a pensiei pentru cei circa 5 milioane de pensionari aflați în plată, dar nu se va aplica și pensiilor speciale. Potrivit informațiilor G4Media.ro, după adoptarea legii e nevoie de câteva luni pentru recalcularea tuturor celor 5 milioane de pensii.

Pe lângă modificarea modului de calcul, noua lege a pensiilor va reglementa și posibilitatea ca unele categorii de pensionari să poată rămâne angajați și după împlinirea vârstei de pensionare.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”