SURSE Panaramele PSD susțin azi interviul cu Ursula von der Leyen pentru postul de comisar european

SURSE Panaramele PSD susțin azi interviul cu Ursula von der Leyen pentru postul de comisar european

Rovana Plumb și Dan Nica se întâlnesc azi, separat, cu Ursula von der Leyen, președintele desemnat al Comisiei Europene, pentru interviurile care au loc cu toți candidații la posturile de comisar european, au declarat pentru  G4Media.ro surse de la Bruxelles.

Tot astăzi, Ursula von der Leyen se va întâlni cu candidații din Suedia si Croația pentru posturile de comisari europeni, potrivit surselor citate.

Premierul Viorica Dăncilă i-a desemnat drept candidați pe Rovana Plumb și Dan Nica, în ciuda problemelor de integritate ale celor doi membri PSD. Astfel, în octombrie 2017, Rovana Plumb a scăpat de ancheta din dosarul Belina după ce colegii ei din Camera Deputaţilor au respins cererea DNA de avizare a urmăririi penale. Ea le-a mulțumit deputaţilor că au apărat „principiile statului de drept”.

În calitatea de ministru de interne, Nica a fost vizat de dosarul EADS, deschis de DNA, dar a scăpat de acuzații, alături de toți ceilalți foști miniștri de Interne implicați, după ce procurorii anticorupție au clasat dosarul. De asemenea, Nica a fost urmărit penal de DNA și în dosarul Microsoft, fiind acuzat de abuz în serviciu, infracțiune care ar fi fost comisă în perioada 2000 – 2004. Din cauza tergiversării anchetei însă, faptele s-au prescris, iar Nica a scăpat și de acest al doilea dosar.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...