SURSE Planul președintelui. Dacă este așa, e șmecher rău de tot

SURSE Planul președintelui. Dacă este așa, e șmecher rău de tot

Surse bine informate dau detalii despre planul președintelui de a readuce România pe linia de plutire și de a o scoate, treptat, din ghearele clicii conduse de Dragnea. Dacă este așa cum lasă să se înțeleagă sursele, președintele e șmecher rău de tot. Și le va plăti lui Dragnea și PSD-ului cu sec.

În primul rând, trebuie spus că avem de-a face cu o strategie bine pusă la punct. Și că președintele cunoaște, în acest moment, care este starea de spirit în tabăra adversarilor. Știe că Dragnea, în pofida spectacolului de la televizor, este pus sub o presiune uriașă în interiorul partidului. Că promisiunile sale de a o mazili pe Kovesi și de a schimba legile sunt tot mai departe de a fi realizate. 

Președintele n-a ieșit de florile mărului să anunțe contestarea legilor lui Iordache la CCR și trimiterea lor la Comisia de la Veneția. Verdictul Comisiei, aproape previzibil de respingere, îl va legitima să refuze semnarea a cel puțin una dintre cele trei legi. Lucru care, oricum, se va întâmpla undeva spre toamnă.

Când, surpriză, vom avea deja trei noi amănunte în ecuație: un prim verdict în dosarul lui Dragnea, un nou dosar trimis în judecată(dosarul TelDrum, cu acuzații de constituire de grup infracțional organizat) și, surpriză, intrarea în ultimul an de mandat al președintelui. 

Cine-l mai suspendă pe președinte în ultimul an de mandat? Pentru că mai vine o surpriză! De la 1 ianuarie 2019 România preia președinția UE! Mai mult, cea mai importantă reuniune a UE din 2019, unde se vor bate în cuie Bugetul și direcțiile pentru următoarea Comisie Europeană, va avea loc în România, la Sibiu!

 Așa se face că, spun sursele noastre, alegerile europarlamentare din 26 mai 2019 ar putea găsi PSD cu liderul său proaspăt condamnat definitiv, cel mai probabil la închisoare! Mai mult, procesul în dosarul în care este acuzat de constituire de grup infracțional organizat ar putea fi în faza primei pronunțări.

Sursele noastre spun că spectacolul lui Dragnea cu modificarea codurilor penale este pentru dobitocii din PSD. Nu vor trece de președinte până la europarlamentarele din 2019.

Iar Dăncilă este o nouă țeapă pentru Dragnea: nu va semna în veci o ordonanță de urgență care să-l scape! Președintele știe de ce, dar asta nu v-o putem spune.

Atât pentru astăzi...


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa arată decăderea unei dive...

2 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…

3 Regele proștilor și-a băgat partidul în faliment! / Ponta pierde și salariul și Tesla X de 130.000 de euro de l…

4 AUDIO „Vin și te iau din pat și acolo la tine, de față cu mumă-ta și cu tac-tu, îți tai capu’!”

5 Interesant ce spune profesorul de la Yale / Rămâne de văzut dacă a fost prostie sau intenție