SURSE Premierul Cîțu s-a arătat nemulțumit în ședința PNL de miniștrii Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui și Cristian Ghinea de la USR – PLUS

SURSE Premierul Cîțu s-a arătat nemulțumit în ședința PNL de miniștrii Vlad Voiculescu, Claudiu Năsui și Cristian Ghinea de la USR – PLUS

Premierul Florin Cîțu s-a plâns în ședința conducerii PNL de astăzi de colaborarea din guvern cu miniștrii Vlad Voiculescu (Sănătate), Claudiu Năsui (Economie) și Cristian Ghinea (Fonduri Europene), au declarat pentru G4Media.ro surse politice.

Cîțu le-a transmis colegilor din partid că cei trei miniștri i-ar crea probleme de comunicare și a dat exemple din ultimele două săptămâni, cu anunțuri publice sau poziționări ale acestora despre care a spus că sunt în contradicție cu deciziile adoptate în guvern. La Voiculescu a exemplificat cu declarațiile legate de amendarea medicilor care administrează vaccinurile rămase neconsumate la finalul zilei către persoane neincluse pe listele de programări, la Năsui a vorbit despre măsurile de sprijin ale antreprenorilor, iar la Ghinea – despre declarațiile pe tema PNRR.

Discuțiile din ședința conducerii PNL s-au rezumat la constatarea nemulțumirilor, iar liberalii au convenit să comunice ”mai consecvent” măsurile guvernamentale.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a recunoscut că au existat discuții despre poziționările diferite ale unor miniștri, fără să dea exemple punctual.

„Discuţia a fost legată de coeziunea coaliţiei, de luarea de decizii şi, mai ales, de comunicarea deciziilor într-un mod coerent şi, evident, de reducere a numărului de disonanţe care pot apărea în acţiunea guvernamentală şi în acţiunea coaliţiei. Consider că orice subiect trebuie discutat în coaliţie, trebuie luate decizii şi aceste decizii trebuie comunicate public după ce sunt luate aceste decizii, acelaşi lucru este valabil şi la nivelul Guvernului. Odată ce s-a luat o decizie, toţi miniştrii trebuie să respecte decizia. Dacă premierul comunică un punct de vedere, orice ministru trebuie să respecte poziţia premierului, deoarece premierul conduce Guvernul”, a declarat Orban la finalul ședinței Biroului Executiv al PNL.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 „Dă-i în cap, omoar-o!” / „Planeta Moldova”, faza pe soacre