SURSE Primarul Sectorului 2, audiat într-un dosar de abuz în serviciu

SURSE Primarul Sectorului 2, audiat într-un dosar de abuz în serviciu

Radu Mihaiu, primarul Sectorului 2, a fost audiat într-un dosar referitor la construirea unui bloc. Poliția a pus în executare 10 mandate de percheziție domiciliară în București, cât și în județele Ilfov și Dâmbovița, într-un dosar în care sunt suspectați mai mulți funcționari.

Radu Mihaiu, audiat într-un dosar de abuz în serviciu / Foto: Facebook

Surse judiciare au declarat pentru „Adevărul” că este vorba despre un bloc cu apartamente de pe strada Sachelarie Visarion, nr. 55, Sector 2, care are patru etaje, deși autorizația era doar pentru 3.

Potrivit surselor citate, comisia de recepție formată din beneficiarul imobilului nou construit în calitate de președinte, respectiv Florin Stăncioiu, și reprezentanți din cadrul Inspectoratului de Stat în Construcții și ai Primăriei Sectorului 2 București au mers la respectiva clădire și au semnat procesul verbal de recepție la terminarea lucrărilor prin care se atestă în fals că imobilulare un regim de înălțime conform autorizației emise.

Totodată, beneficiarul ar fi determinat angajați ai Oficiului de Cadastru și Publicitate Imobiliară București să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra imobilului nou construit și a unor suprafețe mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire. Stăncioiu ar fi determinat lucrătorii din cadrul unor instituții publice să admită înscrierea dreptului de proprietate asupra unui imobil nou construit din București și a unor suprafețe vădit mai mari decât suprafețele prevăzute în autorizația de construire.

Poliția face verificări pentru a se stabili dacă s-a mințit cu privire la suprafața apartamentelor când erau vândute.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...