SURSE Procurorul Marius Iacob e șeful interimar al DNA

SURSE Procurorul Marius Iacob e șeful interimar al DNA

Marius Iacob, procurorul – șef adjunct al DNA, a prelua interimar conducerea instituției după revocarea șefei DNA, până când procurorul-general Augustin Lazăr va numi un șef interimar, au declarat pentru  G4Media.ro surse judiciare.

DNA are doi adjuncți, Iacob și Călin Nistor, dar Nistor este în concediu, așa că funcția de șef interimar e preluată automat de Marius Iacob, care preia atribuțiile manageriale de la Laura Codruța Kovesi. Reamintim că președintele Iohannis a revocat-o luni pe Kovesi din funcție.

Marius Iacob a lucrat cu Kovesi și la Parchetul General, ca ca prim-adjunct al acesteia și ca Procuror șef secție (delegat) – Secția de urmărire penală și criminalistică.

Și-a început cariera în 1994 ca procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 6 – București.

Marius Iacob este procurorul care a instrumentat dosarul copiilor morți la Maternitatea Giulești, a coordonat ancheta DNA în cazul Colectiv și dosarele lui Sorin Ovidiu Vântu, dar și dosarul Elodia Ghinescu, avocata dispărută fără urmă.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 China, pivotul care ar putea fi cheia în criza nucleară. SUA fac încă o încercare pentru a-l aduce pe Putin cu picioarele pe pământ

2 Mii de apeluri ale soldaților ruși au fost interceptate: „Ni s-a dat ordin să ucidem toți civilii” / „Putin e un prost”

3 Erdogan îi dă o lovitură subtilă lui Putin: Turcia schimbă strategia față de Rusia

4 Marele joc strategic / Ce armă susține Rusia că are împotriva Occidentului. Țările cheie și rolul Chinei

5 VIDEO ​George Simion, săltat de mascați, la 3 dimineața din Piața Victoriei, după un scandal de aproape o oră / Liderul AUR ar fi condus cu permisul s…