SURSE PSD are 80% din primarii României! A cumpărat 200 de primari în ultima lună! Pentru încă 100 sunt pregătite contracte din bani publici! România n-a mai fost în această situație din 2004!

SURSE PSD are 80% din primarii României! A cumpărat 200 de primari în ultima lună! Pentru încă 100 sunt pregătite contracte din bani publici! România n-a mai fost în această situație din 2004!

SURSE PSD are 80% din primarii României! A cumpărat 200 de primari în ultima lună! Pentru încă 100 sunt pregătite contracte din bani publici! România n-a mai fost în această situație din 2004! Toate aceste trocuri ordinare se fac din banii noștri, oameni buni! De fapt, din bani împrumutați prin amanetarea viitorului copiilor și nepoților noștri!

Guvernul dă drumul la un nou robinet cu 5 miliarde de lei pentru primării.

Guvernul a deschis prima sesiune de finanțare, cu 5 miliarde de lei, a micilor proiecte pentru primării prin proaspăt înființatul Fond de Dezvoltare şi Investiţii, potrivit unui comunicat al executivului. Fondul e gestionat de Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză, instituție condusă de Ion Ghizdeanu și subordonată de facto lui Darius Vâlcov, consilierul premierului Dăncilă.

Deschiderea sesiunii de finanțare are loc cu o lună înaintea alegerilor europarlamentare din 26 mai.

Un ordin semnat de ministrul Finanțelor și președintele Comisiei Naționale de Prognoză (CNSP) îi dă lui Ion Ghizdeanu, șeful Comisiei, putere discreționară de decizie asupra alocării granturilor de 10 miliarde de euro de la nou constituitul Fond de Dezvoltare și Investiții către autorități către autoritățile locale.

Finanțarea proiectelor de dezvoltare se asigură sub formă de granturi, acordate din Fond, iar sursa de finanțare a Fondului o reprezintă împrumuturile în lei, acordate din disponibilitățile contului curent general al Trezoreriei Statului. Valoarea totală a împrumuturilor acordate Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză pe un interval de 20 ani este de 10 miliarde de euro.

Finanțarea va fi acordată pentru mici proiecte în domenii precum sănătatea, mica infrastructură, educația și cercetarea. Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI) dublează practic Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL), diferența fiind că PNDL acordă finanțare nerambursabilă din fondurile bugetare, în timp ce FDI acordă granturi rambursabile în 20 de ani. O asemănare între cele două instrumente este că ambele ocolesc finanțarea din fonduri europene nerambursabile, în condițiile în care România are probleme majore de absorbție tocmai din cauza proiectelor finanțabile.

Solicitările de bani se pot depune prin poştă, curierat sau personal la Registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză din str. Cristian Popişteanu, nr. 2-4, sectorul 1, Bucureşti, potrivit unui comunicat al Guvernului. Solicitările de finanţare se analizează în ordinea înregistrării la registratura Comisiei Naţionale de Strategie şi Prognoză şi se soluţionează în limita plafoanelor aprobate pentru anul 2019, cu această destinaţie, care sunt în sumă de 5.000 milioane lei.


Citește și:

populare
astăzi

1 Umbrărescu și-a adus „monștrii” pe șantier să termine cei 10 km lipsă din Autostrada Vestului

2 Tolontan, articol prin care îngroapă mitul Nicușor Dan... Ce dezvăluie cunoscutul jurnalist...

3 VIDEO Voi ascultați ce spune Armand Goșu despre Rusia și complicitățile cu anumite țări?

4 De citit. Atât de mare o fi diferența de tehnologie între SUA și ceilalți?

5 Foarte interesante amănunte...