SURSE România, pe o listă scurtă de trei țări care ar putea fi vizitate de președintele SUA în mai!

Surse bine poziționate din administrația Trump spun că România se află pe o listă scurtă de trei state care ar putea fi vizitate cu prilejul sosirii în Europa a președintelui SUA la sfârșitul lunii mai. Aceleași surse, care sunt în legătură și cu administrația prezidențială de la București, mai spun că o decizie va fi luată în ultima săptămână a lunii aprilie. Oricum, primii care au fost alarmați sunt reprezentanții US Secret Service din Balcani, cei care se ocupă de securitatea președintelui SUA și a monedei americane.

La şfârşitul lunii mai, preşedintele SUA Donald Trump are programată prima vizită în Europa cu ocazia a două evenimente importante: summitul NATO de la Bruxelles şi summitul G7, organizat în Italia, al liderilor celor mai industrializate şapte ţări din lume plus UE.

Va fi o premieră pentru preşedintele Donald Trump, care se va întâlni pentru prima oară faţă-n faţă, la două reuniuni internaţionale, cu principalii lui parteneri externi.

 O vizită a preşedintelui Trump în România ar fi un succes nu numai de imagine pentru ţara noastră, ci un puternic semnal politic, economic şi militar că administraţia de la Washington şi România au interese comune pe toate palierele. Asta în condiţiile în care România este unul dintre cei mai stabili parteneri ai Statelor Unite din Europa Centrală şi de Sud-Est.

În acest moment, doar cinci state (Marea Britanie, Polonia, Grecia, Estonia şi România) din cele 27 de ţări membre NATO au alocat bugetul solicitat, de 2% din PIB, iar acest lucru nu a rămas neobservat.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cu cine și-o trage Dana Budeanu

2 Prefectul Clujului, soţia şi baieţelul de nouă luni, diagnosticaţi cu COVID-19 / Prefectul: Gândiți-vă de două o…

3 După șase luni de coronavirus: 5 întrebări la care oamenii de știință încă nu au răspunsul

4 De citit / Un profesor american spune adevărul despre șobolanul pe care Dragnea îl admira și căruia i-a dat chei…

5 Cine este românca depistată pozitiv la coronavirus în insula Creta