SURSE Scandalul Dragnea/Israel, motivul pensionării subite a numărului 2 din SIE?

SURSE Scandalul Dragnea/Israel, motivul pensionării subite a numărului 2 din SIE?

Surse din mediul ofițeresc spun că pensionarea subită a numărului 2 din SIE, generalul Vasilică Sarcă, ar avea legătură cu scandalul Dragnea/Israel. Însă amănuntele lipsesc. Ce este cert este faptul că Sarcă avea în coordonare aceste activități. 

Președintele Klaus Iohannis a semnat luni decretul privind trecerea în rezervă și înaintarea în grad a generalului Vasilică Sarcă, numărul doi din Serviciul de Informații Externe (SIE), potrivit unui comunicat de presă. În acest moment, la șefia SIE a mai rămas doar generalul Silviu Predoiu, adjunct al Directorului care asigură conducerea interimară din septembrie 2016, când Mihai Răzvan Ungureanu a demisionat din funcția de director al serviciului.

Practic, serviciul nu mai are nici director plin, nici adjunct, și e de așteptat ca președintele Iohannis să facă o numire în locul lui Sarcă. 

Iohannis l-a înaintat pe Sarcă la gradul de general – cu patru stele odată cu trecerea în rezervă. Oficial, adjunctul SIE a fost trecut în rezervă la împlinirea vârstei legale de pensionare, 60 de ani. 

Vasilică Sarcă era adjunct al directorului SIE din 2005. Anterior a fost șeful Resurselor Umane din SIE, începându-și cariera în serviciu ca ofițer operativ de informații. Anterior intrării în SIE a fost cercetător la Institutul de cercetări şi proiectări tehnologice în transporturi din Bucureşti.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...