Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

SURSE Secția Specială i-a restituit paşaportul Sorinei. Cine plătește pentru ABUZUL comis de procuroarea PSD?

SURSE Secția Specială i-a restituit paşaportul Sorinei. Cine plătește pentru ABUZUL comis de procuroarea PSD?

Secția specială de investigare a magistraţilor (SIIJ) i-a restituit micuţei Sorina pașaportul reţinut imediat după ce a fost eliberat de Serviciul Paşapoarte Dolj, au declarat pentru G4Media.ro surse judiciare. Procurorul de caz, Mihaela Iorga Moraru, a semnat decizia de restituire şi documentul urmează să plece prin poştă către Serviciul Paşapoarte Dolj care îl va preda părinţilor adoptivi, familia Săcărin, au precizat aceleaşi surse.

 Decizia SIIJ vine după ce, luni, procurorul general interimar Bogdan Licu a dat de înţeles că se va întâmpla acest lucru, după o discuţie cu procurorii Secţiei speciale. Licu a declarat că paşaportul fetiţei a fost reţinut de Secţia specială întrucât procurorii au investigat o posibilă eliberare frauduloasă a documentului. În anchetă a fost vizat un funcţionar al Serviciului Paşapoarte Dolj.

„În momentul în care a fost solicitat paşaportul, au existat anumite indicii că ar fi fost obţinut prin mijloace nu tocmai legale. În momentul de faţă s-au lămurit mai multe dintre aceste aspecte şi, în perioada imediat următoare, o să aveţi o rezolvare la această problemă”, a declarat Licu, luni, la SIIJ.

“Este o măsură de control judiciar informală, dispusă în mod nelegal pentru a fi sustrasă controlului instanţelor judecătoreşti, pentru a exclude judecătorul din această procedură”, a declarat, în repetate rânduri, avocata Diana Gavra, unul dintre apărătorii familiei adoptive Săcărin.

Decizia SIIJ de restituire a paşaportului Sorinei vine cu o zi înainte ca Judecătoria Slatina să judece cererea procurorului general de interzicere a părăsirii României de către familia Săcărin cu fetiţa adoptată. Potrivit unor surse judiciare, cererea lui Licu a rămas fără obiect în condiţiile în care, săptămâna trecută, Curtea de Apel Craiova a respins solicitarea acestuia de revizuire a adopţiei internaţionale.

„Acea cerere care se află pe rolul Judecătoriei Slatina nu urmărește altceva în plus față de ce am facut până acum, ci doar ca acel copil, Sorina, să beneficieze de o consiliere psihologică pe durata a trei lui, înainte de a pleca din țară. Eu, ca procuror general și ca om, aș fi foarte multumit dacă acel copil ar beneficia de asistență psihologică, consiliere psihologică care să aibă loc în România, într-o limbă pe care el o cunoaște și astfel, atunci când va pleca din țară să fiu împăcat cu situația în care se află. Asta m-a interesat tot timpul, nu altceva, nu campanie. Interesul copilului. Sunt și eu tată, sunt om și nu puteam, repet, să stau să aștept”, a declarat Licu, pe 11 iulie.

Context. Procurorul general interimar Bogdan Licu a formulat o cerere de ordonanţă preşedinţială către Tribunalul Mehedinţi, prin care a solicitat interzicerea părăsirii ţării de către minoră. Tribunalul Mehedinţi a declinat competenţa către Judecătoria Drobeta Turnu Severin, de unde a ajuns la Tribunalul Olt, iar într-un final la Judecătoria Slatina.

Licu a contestat în instanţă și decizia judecătorilor prin care fetiţa din Baia de Aramă a fost dată spre adopţie şi a solicitat interzicerea părăsirii teritoriului României de către minoră.

Curtea de Apel Craiova a hotărât, pe 11 iulie, să respingă cererea lui Licu de revizuire a adopţiei Sorinei, aceasta urmând a rămâne în continuare la soţii Săcărin, cu dublă cetăţenie română şi americană, care au adoptat-o. Aceeași instanță a respins, pe 5 iulie, cererea procurorului general prin care se solicita suspendarea adopţiei în cazul fetiţei din judeţul Mehedinţi.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Virgil Măgureanu, dezvăluiri fără perdea despre personajele care au îngropat România în ultimii 30 de an…

2 PSD se pișă pe români! Odrasla pușcăriașului, Mihnea Năstase, a participat marți la ședința de guvern

3 ALERTĂ CCR îl obligă pe președinte să revoce miniștrii demiși de Dăncilă! Dăncilă, obligată să vină în Parlame…

4 OFICIAL Politehnica București confirmă că diploma președintelui Transelectrica este FALSĂ! Amănunte INCENDIARE…

5 BREAKING Moțiunea de cenzură, vinerea viitoare, pe 27 septembrie! Au semnat parlamentari de la USR, PMP, UDMR,…

recomandări

Te ia DNA: Marian Pirnea

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț