SURSE Statele UE care încalcă statul de drept nu vor mai putea trimite studenţii în programele Erasmus. România, vizată

SURSE Statele UE care încalcă statul de drept nu vor mai putea trimite studenţii în programele Erasmus. România, vizată

Comisia Europeană ia în calcul să limiteze sau chiar să interzică accesul la programul Erasmus pentru ţările care nu respectă statul de drept, au declarat pentru G4Media.ro surse diplomatice europene. Comisia va decide varianta finală a sancţiunilor până pe 2 mai, când va prezenta propunerea pentru bugetul UE pentru următorii şapte ani. România este una dintre ţările vizate de eventualele sancţiuni, alături de Ungaria şi Polonia, dezvăluie  G4Media.ro .

Programul Erasmus este una dintre cele mai de succes iniţiative ale Uniunii Europene. În toate variantele sale, programul a dus la vizite de studiu făcute de peste 3 milioane de studenţi europeni în alte ţări.

Reamintim că Executivul european discută mai multe opţiuni prin care să introducă un mecanism de sancţionare a statelor membre care încalcă statul de drept şi independenţa justiţiei. Mecanismul va trebui aprobat apoi în alte formate ale UE înainte de a intra în vigoare.

Crearea acestui mecanism este supervizată de Frans Timmermans, prim-vicepreşedintele Comisiei Europene.

G4Media.ro  a scris în urmă cu o lună că Executivul comunitar ia în calcul să propună pe 2 mai 2018 un mecanism prin care statele membre care încalcă statul de drept și independența Justiţiei să fie pedepsite prin pierderea fondurilor europene. Citeşte aici mai multe detalii.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale