SURSE Trei partide umăr la umăr în estimările de la ora 18.30/Diaspora stabilește ierarhia

SURSE Trei partide umăr la umăr în estimările de la ora 18.30/Diaspora stabilește ierarhia

PSD, PNL și Alianța 2020 USR PLUS sunt umăr la umăr în sondajele interne ale partidelor de la ora 18.30, au declarat pentru  G4Media.ro surse politice. Diferențele dintre cele trei partide sunt de câteva procente, dar trebuie luat în calcul că măsurătorile interne făcute de partide nu iau în calcul votul din Diaspora.

În plus, partidele mici au toate emoții în ce privința atingerii pragului electoral de 5%. Nici PMP, ALDE, Pro România sau UDMR nu pot garanta că vor intra în Parlamentul European.

De altfel, sociologii vorbesc de un fenomen fără precedent, cu o mobilizare uriașă a mediului urban la alegerile europarlamentare, ceea ce face ca în ultimele două ore să se decidă soarta primelor trei clasate.

Fenomenul de mobilizare se observă de altfel din participarea la vot, care a depășit estimările și a ajuns aproape de participarea la alegerile locale din 2016.

Tocmai de aceea va fi dificil ca exit-poll-urile să reflecte rapid situația din ultimele două ore de votare, cele decisive, mai ales că voturile din diaspora nu pot fi evaluate decât după ora 21.00.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…