SURSE Trei partide umăr la umăr în estimările de la ora 18.30/Diaspora stabilește ierarhia

SURSE Trei partide umăr la umăr în estimările de la ora 18.30/Diaspora stabilește ierarhia

PSD, PNL și Alianța 2020 USR PLUS sunt umăr la umăr în sondajele interne ale partidelor de la ora 18.30, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Diferențele dintre cele trei partide sunt de câteva procente, dar trebuie luat în calcul că măsurătorile interne făcute de partide nu iau în calcul votul din Diaspora.

În plus, partidele mici au toate emoții în ce privința atingerii pragului electoral de 5%. Nici PMP, ALDE, Pro România sau UDMR nu pot garanta că vor intra în Parlamentul European.

De altfel, sociologii vorbesc de un fenomen fără precedent, cu o mobilizare uriașă a mediului urban la alegerile europarlamentare, ceea ce face ca în ultimele două ore să se decidă soarta primelor trei clasate.

Fenomenul de mobilizare se observă de altfel din participarea la vot, care a depășit estimările și a ajuns aproape de participarea la alegerile locale din 2016.

Tocmai de aceea va fi dificil ca exit-poll-urile să reflecte rapid situația din ultimele două ore de votare, cele decisive, mai ales că voturile din diaspora nu pot fi evaluate decât după ora 21.00.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Voi știți cine e marmota asta?

3 Cum juca Becali barbut cu un judecător! Dezvăluiri incredibile despre căcatul în care se scaldă Justiția din R…

4 Ce nerușinare! / Șefa Curții Supreme, zâmbitoarea lângă atârnătoarea PSD Floriana Jucan!

5 VIDEO Un activist civic, bătut de faţă cu poliţiştii în Buzău