SURSE Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate! Hemoragia din PSD este de neoprit. Președintele este la curent cu negocierile. Ce declarații a făcut miercuri seară

SURSE Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate! Hemoragia din PSD este de neoprit. Președintele este la curent cu negocierile. Ce declarații a făcut miercuri seară

Zilele Guvernului Dăncilă sunt numărate! Hemoragia din PSD este de neoprit. Președintele este la curent cu negocierile. Ce declarații a făcut miercuri seară. Cheia acestor semnale pare a fi faptul că nu ia în calcul numirea celor doi miniștri propuși de PSD.

La începutul săptămânii viitoare vor continua plecările din PSD. Chiar luni vor pleca la Pro România încă trei parlamentari. Care nu fac parte din anturajul grupării Stănescu-Firea-Tudose-Ciolacu-Țuțuianu. Grupare care controlează, la rândul ei, alți 25 de parlamentari. Conform surselor noastre, președintele Iohannis este la curent cu toate aceste mișcări din umbră. Și a dat semnale pozitive legate de căderea guvernului. Aceleași surse mai spun că lucrurile vor evolua pe repede înainte începând de luni.

Miercuri seară, președintele Iohannis a făcut mai multe afirmații care întăresc faptul că nu exclude căderea Guvernului Dăncilă. Cheia acestor semnale pare a fi faptul că nu ia în calcul numirea celor doi miniștri propuși de PSD.

 Klaus Iohannis a afirmat, miercuri seara, că speră ca opoziția să inițieze o nouă moțiune de cenzură împotriva guvernului PSD-ALDE întrucât social-democrații nu ar fi capabili să instaleze  un guvern performant. În ce privește numirile la ministerele Transporturilor și Dezvoltării Regionale, șeful statului a spus că nu a finalizat analiza. A comentat totuși că remanierile făcute de PSD duc la înlocuirea unor oameni slabi cu alți oameni slabi.

”PSD nu este capabil să genereze un guvern performant,  avem o guvernare pesedistă foarte, foarte slabă. În loc să vină cu oameni pregătiți,  cu un guvern performant, am avut două guverne care n-au fost bune și chiar înlăturate. Al treilea nu e cu nimic mai bun”, a declarat președintele României după dezbaterea privind proiectul ”România educată”.

Întrebat dacă a luat o decizie privind propunerile de la Dezvoltare Regională și Transporturi, șeful statului a spus: ”Nu am finalizat analiza”. Totuși, el a criticat schimbările repetate de miniștri. ”Au vrut să creeze impresia că se îmbunătățește guvernarea înlocuind oameni slabi cu alți oameni slabi și într-un final au intrat într-un fel de circ. Nu ăsta e scopul remanierilor și al guvernării, nu sunt de acord să se continue în acest circ care vrea să pară că duce la performanță care nu apare (…) Nu sunt de acord să se continue în această manieră. N-au decât să vină cu oameni performanți”, a  declarat Klaus Iohannis.

Întrebat dacă susține o moțiune de cenzură, el a răspuns: ”Nu trebuie să susțin eu moțiunea de cenzură. Opoziția trebuie să susțină moțiunea de cenzură și sper că o să o facă.”

Întrebat cum vede propunerea USR, prin care i se cere președintelui să prezideze toate ședințele de Guvern din această  lună pentru a bloca adoptarea unei ordonanțe de urgență privind amnistia  și grațierea, Klaus Iohannis a comentat scurt: ”O propunere interesantă”


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale