SUSPECT! Vizita stranie a ministrului ungar de Externe la București. Peter Szijjarto s-a întâlnit astăzi cu Meleșcanu, Tăriceanu și Dragnea.

SUSPECT! Vizita stranie a ministrului ungar de Externe la București. Peter Szijjarto s-a întâlnit astăzi cu Meleșcanu, Tăriceanu și Dragnea.

Suspect! Ministrul ungar al Afacerilor Externe si Comertului, Peter Szijjarto, s-a aflat luni in Romania, avand intrevederi cu omologul sau roman Teodor Melescanu, cu presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, precum si cu presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea. Melescanu si Dragnea nu au dat publicitatii temele discutate cu oficialul ungar, Tariceanu precizand in schimb ca a abordat in cadrul intalnirii cu Szijjarto, printre altele, si "teme de interes la nivel regional, vizand perspective de consultare si cooperare regionala extinsa". Adică praf în ochi pentru fraieri.

Ministrul Afacerilor Externe, Teodor Melescanu, ar fi avut luni un dejun de lucru cu omologul sau ungar Peter Szijjarto, potrivit agendei oficiale a MAE. Ministerul nu a anuntat insa pana la aceasta ora temele puse in discutie in cadrul intrevederii celor doi oficiali.

Si presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, s-a intalnit astazi cu seful diplomatiei ungare.

Potrivit unui comunicat remis presei, Tariceanu precizeaza ca, in cadrul dialogului cu oficialul ungar, "a pus accentul pe dimensiunea economica si strategica a cooperarii bilaterale dintre Romania si Ungaria, subliniind oportunitatea punerii in practica a unor proiecte si investitii comune, in domenii de varf ale economiei, precum energia si infrastructura".

La randul sau, potrivit comunicatului citat, ministrul ungar Peter Szijjarto a aratat ca "Romania este un partener strategic important pentru Ungaria, mentionand nivelul semnificativ al schimburilor economice, importanta intensificarii cooperarii intre comunitatile de afaceri din cele doua tari si succesul de care se bucura investitorii ungari pe piata romaneasca".

Comunicatul mentioneaza in final ca: "In cadrul intalnirii, au fost abordate si subiecte de actualitate ale agendei europene, precum si teme de interes la nivel regional, vizand perspective de consultare si cooperare regionala extinsa".

In cursul dupa-amiezii, in timpul unei declaratii date reporterilor, si presedintele Camerei Deputatilor, Liviu Dragnea, a evocat ca urmeaza sa aiba o intrevedere, la Parlament, cu ministrul ungar de Externe. Dragnea nu a dat insa alte detalii si nici nu a difuzat ulterior informatii despre aceasta intalnire.

Vizita lui Szijjarto - cel care a interzis diplomatilor maghiari sa participe la festivitatile de Ziua nationala a Romaniei - vine la o saptamana dupa prezenta la Bucuresti a ministrului polonez de externe. Spre deosebire de colegul sau polonez, ministrul maghiar nu a fost primit de presedintele Klaus Iohannis.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu