SUSPECT La 3 luni de la protestul Diasporei, peste violențele comise de jandarmi s-a așternut tăcerea

SUSPECT La 3 luni de la protestul Diasporei, peste violențele comise de jandarmi s-a așternut tăcerea

SUSPECT La 3 luni de la protestul Diasporei, peste violențele comise de jandarmi s-a așternut tăcerea. Astazi s-au implinit trei luni de la mitingul Diasporei la care zeci de mii de protestatari, printre care si copii, au fost gazati de jandarmi, iar cateva sute de persoane au avut de suferit din cauza violentelor comise de cei care ar fi trebuit sa ii protejeze, scrie jurnalista Camelia Badea pe  Ziare.com .

In aceste trei luni, mai multi protestatari acuzati ca i-au agresat pe jandarmi au fost arestati preventiv, insa niciunul dintre jandarmii care au comis agresiuni nu a fost sanctionat in vreun fel. Ancheta interna anuntata de ministrul Carmen Dan nu s-a incheiat cu niciun rezultat, iar despre dosarele deschise de Sectia militara de la Parchetul General nu se mai stie nimic.

Tot nimic nu se mai stie nici despre barbatul acuzat ca a furat arma jandarmeritei, care, in mod surprinzator, a cerut la vremea respectiva sa nu fie eliberat din arestul preventiv.

Ministrul de Interne si mai multi capi ai Jandarmeriei au fost audiati in comisiile parlamentare, tot fara niciun rezultat. In schimb, sefii Jandarmeriei implicati in operatiunile din 10 august au fost recompensati intr-un fel sau altul, in special cu functii sau prin inaintarea in grad.

Astazi, 10 noiembrie, cand ministrul Carmen Dan se afla in SUA, unde reprezinta Romania la cel mai inalt nivel, in Piata Victoriei, locul unde in urma cu trei luni oamenii din subordinea ei au gazat batrani, femei si copii, au mai iesit doar cativa protestatari, care au afisat un banner pe care scria "Vrem vinovatii pentru Jandarmiada ".



Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria